Dungeon Hero najava


Protiv klišea

Početkom 2009. očekuje nas hack & slash akcija sa elementima RPG-a nazvana Dungeon Hero, koju razvija FireFly Studio, tim koji stoji iza prilično uspešnih Stronghold strategija. Ono po čemu će se ova igra ipak razlikovati od mnoštva Diablo klonova koji svake godine “obogaćuju” žanr akcionih RPG-ova je implementiranje par neuobičajenih ideja. Jedan od njihovih ciljeva je da stvore verodostojan, realističan svet, nasuprot onom uobičajenom u kome čudovišta samo čekaju vaš dolazak da bi vas napala, čuvajući svoj kovčeg s blagom. Drugi je vezan za sam gameplay i pokušaj da se izbore sa ustaljenim mišljenjem da su sve hack & slash igre iste i da se borba svodi na brzo kliktanje mišem. Razvojni tim obećava brutalnu borbu izbliza, sa potezima koji zavise od trenutne situacije i taktike kojom neprijatelj napada.

 
Dungeon Hero 01 Dungeon Hero 12 Dungeon Hero 15

Umesto da vodite plemenitog viteza uzvišenih moralnih principa, vaš lik je plaćenik koga goblini prevarom pridobijaju na svoju stranu u ratu. Kako sami autori kažu, više je siledžija i psihopata nego materijal za heroja. Goblini, s druge strane, verovatno najomraženija vrsta fantazijskog sveta, i dalje su sitni, ružni zelenokošci, prevaranti i pljačkaši koji žive u svom podzemnom svetu. Međutim, i pored karakterističnih personalnih osobina, ovoga puta susrećete ih u poprilično naprednom društvenom okruženju, nastanjene u podzemnim selima, sa razvijenom društvenom strukturom, trgovinom, pa čak i adekvatnim stambenim uslovima. I baš ti gnusni goblini, koje ste u mnogim igrama tamanili i otimali im blago, traže od vas pomoć u borbi protiv zlih stvorenja i dosadnih avanturista koji traže blago u njihovim pećinama. Realistični prikaz ove čudne civilizacije je kompleksan, detaljan svet, u kome goblini imaju svoju ličnost, međusobno komuniciraju i druže se, imaju žene i decu, idu na posao, putuju, pa čak i sviraju i recituju poeziju. Podeljeni su u frakcije, a borbe uveliko traju i suparnički generali planiraju ratne strategije. Razaranja i leševi, vojnici u rovovima i cepelini koji bacaju bombe prizori su koji svedoče o tome koliko ste kao heroj neophodni ovom narodu.

Dungeon Hero 02 Dungeon Hero 03 Dungeon Hero 06

Obratite pažnju na svet oko sebe

Mnoge informacije saznaćete ako u prolazu oslušnete o čemu goblini pričaju, dopunjujući svoju pustolovinu sporednim misijama, dok će vam neki i lično davati instrukcije. Sve će se ovo dešavati oko vas, pa morate obratiti pažnju na okolinu – ovo nije igra koja će vas držati za ruku obeležavajući veliko crveno X na mapi da bi znali gde da idete, niti će vas bombardovati kratkim filmovima da bi ispričala svoju priču. Ona pokušava da se drži dalje od uobičajenih igračkih interfejsa, potpuno eliminišući mapu i tekstualnu listu misija koje ste preuzeli. Umesto toga, okolina će vam pružati sve informacije koje su vam potrebne ukoliko obratite pažnju. Na primer, ako treba da odbranite jedinice u rovovima na frontu, samo obratite pažnju odakle pristižu krvavi, ranjeni goblini i naći ćete svoju destinaciju.

Napredniji elementi u borbi

Vaš lik može da nosi duple mačeve, mač i štit ili široki mač. Pali neprijatelji neće za sobom ostavljati svoje oružje i oklope koje biste mogli da koristite.

Teži se da se monotonija borbe smanji time što će se igrač naći u situaciji da sam razmišlja kako će da se odbrani. U pitanju su direkcioni potezi koji vam daju priliku da, recimo, udarite štitom protivnika sa leve strane, laktom onog sa desne, a zatim zabijete mač u napadača koji dolazi otpozadi, planirajući da u sledećem potezu napadnete frontalne protivnike u grupi koja vas je opkolila. Direkciona borba dopunjena je i mogućnošću da izaberete lak ili težak napad, borbu izbliza ili da odgurnete neprijatelja. Strategija borbe, međutim, zavisiće i od okoline i taktike kojom neprijatelj napada. Ukoliko vam je protivnik pred nosom, nema dovoljno prostora da zamahnete svojim velikim mačem, ako je daleko neće vam pomoći nikakvi specijalni potezi da ga eliminišete, ukoliko vas opkole, budite sigurni da vas neće napadati jedan po jedan na smenu kao u kung-fu filmovima – očekujte da svi nagrnu odjednom.

Kako napredujete u igri, učićete i nove načine kojima možete da ubijate (preko 250 predviđenih veština), a nizanje poteza, tj. pravljenje komboa, omogućiće vam njihovo korišćenje. Završni napadi biće naročito zanimljivi, jer će vaš heroj moći da, recimo, skoči na leđa ogromnom protivniku i zabije mu mač u vrat.

Predviđeno je se nakon izdavanja igre sa interneta mogu skinuti posebni sadržaji, izazovi arkadnog tipa, u kojima se možete oprobati sa svojim društvom igrajući sa podeljenim ekranom, koooperativno ili jedan protiv drugog. 

Obećavajuće?

Ovo je ironična priča koja odiše crnim humorom i vašu krvavu avanturu u svetu pećina i tamnica pokušava da učini malo realističnijom. Sistem borbe obećava uzbudljiv gameplay, a kada konačno budemo imali igru u rukama, moći ćemo da proverimo uspešnost realizacije ovih zanimljivih koncepata. U nadi da neće biti još jedna od bezbroj nemaštovitih i monotonih akcionih igara, željno iščekujemo da FireFly studio predstavi svoje delo javnosti početkom sledeće godine.
 

Naziv igre: Dungeon Hero
Žanr igre: Hack & slash akcija
Razvojni tim: FireFly Studios
Izdavač: Gamecock
Datum izlaska: početak 2009.
Screenshot-ovi: Dungeon Hero
Diskutujte o igri i najavi na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*