Destiny 2


Science fiction pucačina kakvu smo dugo čekali

Iz studija Bungie koji postoji od 1991. godine i koji je najpoznatiji po igrama iz HALO serijala, stigao nam je nastavak igre Destiny iz 2014. godine, pod nazivom Destiny 2.

Igra je izašla 6. septembra 2017. za Playstation 4 i Xbox One, a 24. oktobra je stigla i PC verzija koju smo za vas testirali.

Destiny 2 in-game screenshot

Destiny 2 in-game screenshot

O čemu se radi u igri?

Destiny 2 je akciona sci-fi pucačina sa epskom pričom i atmosferom.

Na početku igre bićete u prilici da izaberete klasu svog guardiana koji će uz pomoć malobrojnih preživelih prijatelja pokušati da oslobodi poslednji grad na Zemlji (Last City) koji je upravo osvojen od strane moćne vanzemaljske rase Cabal koja želi sve resurse čovečanstva za sebe.

Klase između kojih ćete birati su:

 • Warlock
 • Titan
 • Hunter

Svog guardiana ćete kasnije tokom igre moći da customizujete i unapređujete, a takođe ćete moći da prilagođavate i unapređujete i njegovu opremu i oružje.

Singleplayer kampanja

Destiny 2 in-game screenshot

Destiny 2 in-game screenshot


Sama singleplayer kampanja ne traje dugo, može se preći za svega nekoliko sati i nije preterano teška.

Može reći da služi kao uvertira za multiplayer mode koji se otključava tek po završetku singleplayer kampanje i kome je Bungie posvetio mnogo više pažnje.

Atmosfera u igri je odlična. Već nakon prvog minuta igranja sam pomislio kako je Destiny 2 ono što je Mass Effect: Andromeda trebalo da bude.

Predeli u kojima se radnja igre odvija izgledaju impresivno, raznovrsni su, prostranstva su ogromna. Na ekranu neprekidno nešto svetli, eksplodira, dimi se, leti, pada kiša, pada sneg, prosto ne može biti dosadno čak ni kada stojite u mestu i uživate u pogledu, a ne kada aktivno igrate.

Nivo detalja koji igru čine uzbudljivom je definitivno mnogo veći u Destiny 2, nego u sličnoj, a prostijoj najnovijoj igri iz Mass Effect serijala.

Ovako dobar utisak na mene nije ostavila maltene nijedna sci-fi igra još od prvih Quake igara i Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy igre koju smo igrali početkom ovog milenijuma.

Gameplay video


Multiplayer modovi

Destiny 2 in-game screenshot

Destiny 2 in-game screenshot


Destiny 2 nudi više različitih multiplayer modova koji se dele na one u kojima zajedno sa drugim igračima igrate protiv kompjutera, odnosno u co-op modu prelazite misije i na one u kojima igrate protiv drugih igrača.

U kooperativnom modu zajedno sa drugim igračima možete prelaziti singleplayer kampanju, a možete igrati i posebne modove “3 player co-op strikes” i “6 player raid”.

Ukoliko želite da igrate protiv drugih igrača, možete se opredeliti za Quick Play ukoliko samo želite što pre da upadnete u igru ili za nešto ozbiljniji Competitive mode.
U ova dva moda se igra 4 protiv 4 igrača i nažalost ne postoji opcija da učestvuje više igrača, pa to baš i nije dobro za nas koji volimo masovne svemirske borbe.

Ovo je lista svih modova koji su dostupni za multiplayer igranje player vs player (PVP):

 • Countdown
 • Control
 • Survival
 • Clash
 • Supremacy

U zavisnosti od toga koji multiplayer mode igrate biće vam korisni različiti skilovi vaših guardiana, pa je zbog toga važno imati dobro usklađen tim čiji članovi imaju raznovrsne skilove i oružja.

Grafika i muzička podloga

Destiny 2 in-game screenshot

Destiny 2 in-game screenshot


Kao što sam rekao na početku ovog teksta, atmosfera u igri je odlična i svaki level predstavlja zaseban audio-vizuelni spektakl.

Okruženja kroz koja igrač prolazi su vrlo raznovrsna i muzička podloga je posebno prilagođena svakom okruženju i dešavanjima u igri, tako da nema monotonije.

Čak i na PC-u je moguće igrati u 60 FPS, a za one sa jačim kompjuterima moguće je i igranje u 4K HDR rezoluciji.

Šta ne valja u Destiny 2?

Igrači koji vole ovakav tip igara neće imati neke posebne zamerke za Destiny 2, međutim igračima poput mene koji više vole da igraju realistične pucačine će malo smetati ono što primećujemo u svim igrama ovog tipa, a to je da se ne može sasvim jasno videti uticaj oružja na protivnike.

Jednostavno kada pucate u nekog neprijatelja vi vidite da nešto svetli i čuju se neki čudni zvuci pucnjave, ali nemate pojma kako i koliko tog neprijatelja vaše oružje ranjava i da li ga uopšte pogađate ili mašite, pa onda samo držite levi klik i pucate dok ne vidite da je neprijatelj pao.

Dok na primer u igrama poput Counter-Strike: Global Offensive maltene za svaki metak možete da vidite gde je otišao i kakav je efekat izazvao. Isto važi i za bombe, jer kada ih bacite u CS:GO tačno možete da procenite koga je od neprijatelja ta bomba ranila, a koga nije, dok u sci-fi igrama kao što je Destiny 2 kada bacite bombu vi vidite neku plavu svetlost i to je to, a niste sigurni da li ste i koliko povredili nekog neprijatelja.

Destiny 2 in-game screenshot

Destiny 2 in-game screenshot

Destiny 2 aplikacije za mobilne telefone

Bungie je na AppStore-u i na Google Play Store-u objavio Destiny 2 aplikacije koje igrači mogu koristiti kako bi u svakom trenutku mogli da prate najnovije vesti o igri, dešavanja u igri, da komuniciraju sa ostalim igračima, da pronalaze klanove i da gledaju svoja oružja i statistike.

Po kritikama korisnika aplikacije može se zaključiti da nije preterano korisna, ali svakako je pozitivno da se razvojni tim potrudio da igračima ponudi jedan takav dodatak.

Sistemska zahtevnost za Destiny 2

Saznajte kakav kompjuter vam treba za igranje ove video igre.

Minimalna sistemska zahtevnost

Operativni Sistem: Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10 64-bit (najnoviji Service Pack)
Procesor: Od Intel procesora Intel® Core™ i3 3250 3.5 GHz ili Intel Pentium G4560 3.5 GHz ili jači, a od AMD procesora AMD FX-4350 4.2 GHz ili jači
Memorija: 6 GB RAM
Grafička Kartica: Od NVIDIA može NVIDIA® GeForce® GTX 660 2GB ili GTX 1050 2GB ili jača, a od AMD može AMD Radeon HD 7850 2GB ili jača

Preporučena konfiguracija

Operativni Sistem: Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10 64-bit (najnoviji Service Pack)
Procesor: Od Intel procesora Intel® Core™ i5 2400 3.4 GHz ili i5 7400 3.5 GHz ili jači, a od AMD procesora AMD Ryzen R5 1600X 3.6 GHz ili jači
Memorija: 8 GB RAM
Grafička Kartica: Od NVIDIA može NVIDIA® GeForce® GTX 970 4GB ili GTX 1060 6GB ili jača, a od AMD može AMD R9 390 8GB ili jača

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!
 • Безопасность
  Безопасность

  Your comment is awaiting moderation.

  I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. thanks

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*