Demigod najava


Ideja iz Warcraft 3 DotA scenarija

Gas Powered Games je američki razvojni tim koji stoji iza akcionih RPG igara kao što su Dungeon Siege i Space Siege i strategije u realnom vremenu Supreme Commander. Njihova nova igra, planirana za početak sledeće godine, najavljena je kao hibrid akcije, RPG-a i strategije, koji svoj uzor ima u popularnom scenariju Warcraft 3 Defence of the Ancients (DotA). DotA je custom made mapa gde se odvija bitka između dva tima, a svaki tim pokušava da pobedi tako što će uništiti protivnikov “Ancient”, dobro čuvanu zgradu u centru baze. Igrači vode svoje moćne heroje, koji napreduju kao u RPG igrama, ali imaju i podršku jedinica kojima upravlja AI.

 Demigod 10 Demigod 12 Demigod 13

Polubožanski ratnici i generali

U Demigod univerzumu vaš lik je inkarnacija božanstva, polubog koji kroz bitke i ratove tek treba da se dokaže vrednim da postane pravi besmrtni bog. Svaki od osam raspoloživih polubogova ima svoje prednosti, slabosti, specijalne osobine i posebne strategije koje može da primeni u borbi. Očekuje se da takve razlike između heroja budu upravo ono što će doneti zabavan i jedinstven gameplay, dozvoljavajući vam da isprobate kako se snalazite sa kojim i izaberete omiljenu strategiju u borbi. Neki će biti solo ratnici (Assassins) koji poseduju moćne magije ili veštinu borbe izbliza, ali ne mogu da upravljaju vojskom koja je na njihovoj strani, dok će drugi biti generali (Generals) i prvenstveno će se oslanjati na svoju sposobnost strateškog usmeravanja jedinica na bojnom polju. Vojska će se u talasima pojavljivati iz portala i trčati predodređenim putevima pravo u bitku da bi pružila podršku vašem heroju, čak i kad on nema direktan uticaj na njeno kretanje. U toku bitke bitno je pronaći odgovarajuću poziciju za heroja, zavisno od strategije njegovih napada, a ako on u borbi pogine, protivnik će pokupiti plen koji ostane za vama. Bićete primorani da čekate nekih 60-ak sekundi na ponovno oživljavanje, što neprijatelju daje priliku da potisne vaše jedinice i napreduje ka vašoj bazi.

U toku igre, nanoseći štetu neprijateljskim kulama, uništavajući vojsku i otvorenom borbom sa protivničkim herojem, lik koga vodite sticaće iskustvo, unapređivati svoje karakteristike i dobijati nove talente. Talenti mogu biti pasivni bonusi, ali i konkretne nove sposobnosti, a karakteristične su za određenog heroja. Igra će takođe dozvoljavati da heroji postignu takozvane poene za dostignuća (achievements) kojima će moći da kupe posebno moćne predmete.  

 

Demigod 02 Demigod 03 Demigod 05

Singleplayer, co-op i multiplayer

Predviđeno je da mečevi traju 20-40 min, zavisno od broja igrača (maksimalno pet u timu). Iako je prvenstveno planirano da borbe budu dueli između igrača, kooperativna borba će takođe biti implementirana, a gameplay će podržavati timski rad i komunikaciju: kada želite da se otarasite protivničkog poluboga, potrudite se da jedan član vašeg tima iskoristi neki napad koji će ga onesposobiti ili zarobiti (recimo zamrznuti magijom), a onda pošaljite najjače članove tima da napadnu pre nego što magija izgubi efekat. Druga opcija je da neki članovi tima odvlače pažnju protivničkom polubogu dok najproduktivniji stvara vojsku koju će predvoditi u napadu na njegovu bazu. Igra će takođe moći da se igra (u singleplayer-u ili u timu) protiv kompjuterski kontrolisanih protivnika. Svaki od ovih modova može se igrati na jednoj od osam različitih, egzotičnih mapa, a kako vojska napreduje i osvaja kritične tačke arene, heroj će dobijati pristup specijalnim predmetima ili resursima (rudnici zlata, zastavice). Zlato možete potrošiti u lokalnoj prodavnici u bazi, koja prodaje sve od napitaka za zdravlje do ratne opreme. Zastavice s druge strane donose znatne prednosti, recimo mogu totalno da blokiraju stvaranje protivničkih jedinica ili da obezbede nove, moćnije jedinice za vašu vojsku.

  Demigod 11 Demigod 14 Demigod 15

Fantazijski svet u dalekoj budućnosti

Ovo je fantazijski svet, smešten 3000 godina u budućnost, u kome su polubožanstva, demoni, anđeli i razna čudovišna stvorenja svakodnevni prizor. Magija je dostigla neslućene granice, dok je tehnika prilično zaostala, pa na raspolaganju nećete imati vatreno oružje, ali ćete rukovati čitavim srednjevekovnim arsenalom. Grafički dizajn deluje kao pun pogodak, svet je maštovito predstavljen, a heroji i vojska detaljno urađeni. Iako ćete na ekranu često imati borbe sa stotinama jedinica i impresivne specijalne efekte dok bacate magije, najavljeno je da igra neće zahtevati najsavremeniji hardver da bi se pokrenula. Naime, očekuje se da minimalna konfiguracija bude slabija od one koju je zahtevao prošlogodišnji Supreme Commander, iako obe igre imaju isti engine, donekle modifikovan da bi zadovoljio potrebe Demigod-a. S obzirom na to da ćete igru poželeti da igrate iz trećeg lica, vodeći svog poluboga direktno u bitku, ali će biti potrebno i nadgledati celo bojno polje, Demigod koristi “strateški zoom” koji na brz i intuitivan način omogućava igraču pogled izbliza i strateški pregled arene.  

Iako Demigod neće doneti ništa revolucionarno, s obzirom da se oslanja na gameplay koji je već korišćen i doživeo je priličnu popularnost, koncept igre obećava žestoke okršaje u kojima možete isprobati svoje polubožanske sposobnosti, takmičeći se sa drugima koji žele da zauzmu mesto svemogućeg u hramu bogova. Dodatna prednost je što predviđa zabavu i za igrače naklonjene RPG akciji i za one više raspoložene za strategije.

 

Naziv igre: Demigod

Žanr igre: Akcioni RPG/RTS

Razvojni tim: Gas Powered Games

Izdavač: Stardock

Datum izlaska: februar 2009.

Screenshot-ovi: Demigod

Diskutujte o igri i najavi na forumu

 

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*