Deadliest Catch Alaskan Storm opis


Deadliest Catch Alaskan Storm opis

Interesantno je kako danas, u dobu opšte hiperprodukcije video igara, pojedini žanrovi nemaju dostojnog predstavnika dok neki drugi imaju bukvalno stotine različitih igara objavljenih godišnje. Tako je postalo uobičajeno da prilikom izlaska ovakvih igara, koje ne spadaju u mainstream, budemo primorani da se zadovoljimo time bez mnogo poređenja sa sličnim igrama, jer konkurencije zapravo i nema. Jedna od takvih je Deadliest Catch Alaskan Storm, simulacija lova na krabe u opasnim prostranstvima Beringovog mora. Rađena po istoimenoj seriji dokumentaraca, ova igra nam nudi nešto više od puke licence i pristojne grafike.

 Deadliest catch Alaskan Storm 02 Deadliest catch Alaskan Storm 03 Deadliest catch Alaskan Storm 04

Na kanalu Discovery već tri godine imamo priliku da gledamo ovu emisiju i u pojedinim situacijama zaista je neverovatno kroz šta sve prolaze ti hrabri moreplovci. Jedno od najsmrtonosnijih zaposlenja na svetu svakako donosi i veoma visoke prihode. Lov na krabe je uglavnom kocka jer nikada ne možete biti sigurni koliki će biti vaš ulov, dok su ulozi vrlo visoki! U igri Deadliest Catch Alaskan Storm imate priliku da iz prve ruke iskusite kroz kakva iskušenja prolaze kapetani Hansen, braća Hilstrend (Hillstrand) i ostali.

Na početku vas očekuje veoma opširan tutorijal koji do tančina objašnjava na koji način funkcioniše brod kojim upravljate, navigacioni sistemi bez kojih biste bili potpuno izgubljeni I, konačno, proces lova na krabe. Sve počinje laganim misijama i imate izbor karijere kroz koju lovite dve različite vrste kraba, Kraljevske krabe i Opilio krabe, zavisno od godišnjeg doba. Kroz sezone napredujete, sakupljajući nove članove ekipe čiji izbor prilično utiče na kraj sezone i profit koji ćete ostvariti. Dosta pažnje usmereno je na realizam i postepeno napredovanje ka težim misijama. Kasnije ćete imati prilike da preživite veoma stresne potrage za nasukanim ili polupotopljenim brodovima i te misije s vremena na vreme razbiju monotoniju bacanja mreža i merenja ulova. Takođe, kroz karijeru vas očekuju različiti izazovi pa ćete, pored balansiranja i motivisanja umorne i gladne posade, morati da vršite navigaciju kroz sante leda, kada i najmanja greška može izazvati pravu katastrofu!

Deadliest catch Alaskan Storm 05 Deadliest catch Alaskan Storm 12 Deadliest catch Alaskan Storm 13

Pri izboru moda koji ćete igrati, takođe imate opciju da izaberete već gotov brod, od kojih su neki i oni koje smo imali prilike da vidimo na Discovery-ju: dobro poznati Northwestern i Cornelia Marie, ili da kreirate potpuno novo plovilo i podesite razne parametre, poput izgleda broda ali i plovnih karakteristika koje su daleko bitnije i kasnije nadogradive. U karijeri zarađujete novac kojim možete unaprediti brod ili zaposliti novu, iskusniju posadu. Pri izboru posade naići ćete i na neke od dobro poznatih likova iz serije, ali i potpuno nove. Veoma su interesantne i mini igre arkadnog tipa gde možete učestvovati u trkama brodova, bacanju udice ili spasilačkim misijama. To svakako donosi predah i osveženje posle napornog moda karijere.

Gameplay je mahom repetitivan, kada je karijera u pitanju. Većina zadataka koje izdajete svojoj posadi je automatizovana, tako da u pojedinim slučajevima imate utisak da ne postoji baš mnogo toga čime vi, kao kapetan broda, možete uticati na konačan ishod lova i profit. Sam proces lova može da postane predvidiv, posebno kada malo više pohvatate konce i shvatite šta koji član posade zapravo radi. Pri
polasku u obilazak nepreglednih prostranstava Beringovog mora potrebno je da predvidite gde ima najviše ulova i na tim mestima postavite mreže. Posle određenog vremena vraćate se na ta mesta i vraćate ih u brod. Zavisno od toga koliko je uvežbana vaša posada, od kvaliteta opreme ali i brojnih drugih faktora kao što su trenutno stanje vremenskih uslova i da li je neki drugi brod tu skoro prošao, merite ulov i već možete videti da li je lov na krabe uspešan. Većinu vremena u karijeri provešćete  obilazeći mesta na kojima je broj kraba veliki i postavljati mreže, odnosno vaditi ih i meriti ulov. Interesantno je rešen sam postupak lova. Ako previše požurujete svoju posadu, može se desiti da se povrede i samim tim budu onemogućeni da završe trenutne zadatke ili, u najgorem slučaju, moral im toliko opadne da će jednostavno napustiti ekspediciju po prvom pristanku broda i poželeti vam sreću u daljem radu.

Deadliest catch Alaskan Storm 26 Deadliest catch Alaskan Storm 31 Deadliest catch Alaskan Storm 32

Grafička komponenta nije baš na visokom nivou. Model brodova donekle odvlači pažnju od prilično zastarelih i ispranih tekstura. Recimo, krabe koje ulovite izgledaju kao bezlična masa nekakvih konopaca, dok su modeli posade na nivou od pre četiri, pet godina. Mnogo više je moglo da se postigne u ovom delu realizacije igre, ali ako uzmemo u obzir dubinu gameplay-a, sve u svemu nije tako loše. Za svaku pohvalu je trud uložen da 34.000 milja i neke od najpoznatijih luka Beringovog mora poput Akutana i pristaništa King Cove nađu svoje mesto u igri. Tokom igre imate mogućnost da otključate stotinak ekskluzivnih video klipova, u kojima će najviše uživati fanovi serijala.

Pored grafike za koju se ne može reći da briljira, zvuk u igri je odlično realizovan i doprinosi ionako napetoj atmosferi, koja pored svih vrsta misija na koje ćete naići ni u jednom trenutku ne opada i drži vas u iščekivanju. Preko 4.500 linija teksta dijaloga koji su usnimili kapetani i članovi posade, Deadliest Catch Alaskan Storm dobija na živosti. Muzika podgreva atmosferu, glasovna gluma je veoma dobra i zaista se vidi da je za ovo angažovana profesionalna ekipa glumaca.

Kao jedna od igara koje se igraju danima, Deadliest Catch Alaskan Storm zaista ima šta da ponudi na polju simulacija. Visok stepen realizma i licenca originalne serije samo su plusevi u odnosu na zanimljiv gameplay i činjenicu da je ovo žanr sam po sebi. Bez kalupa u koji bismo je lako uklopili, ova igra cilja na jasno određenu grupu igrača i kao takva ne traži svoje mesto među visokobudžetnim naslovima. Ako ste fan serije i mislite da je ova vrsta posla vama interesantna, svakako bi trebalo da isprobate Deadliest Catch Alaskan Storm, jer donosi mnogo novina u konvencionalne simulacije brodova i pecaroških igara.

Naziv igre: Deadliest Catch Alaskan Storm
Žanr igre: simulacija
Razvojni tim: Liquid Dragon Studios
Izdavač: Greenwave Games
Datum izlaska: 19. avgust 2008.
Screenshot-ovi
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Minimalna konfiguracija:
CPU: Pentium 4 2.0GHz ili AMD ekivalent
RAM: 512 MB
VGA: 128 MB Video RAM

Preporučena konfiguracija:
CPU: Pentium 4 3.0GHz ili AMD ekivalent
RAM: 1 GB RAM (XP)  2GB (Vista)    
VGA: GeForce 6800 GT ili ATI ekvivalent

Ocene:
Grafika: 60
Zvuk: 85
Igrivost: 60

68/100 Prihvatljivo

+ kompleksnost, licence, raznovrsnost misija
– zastarela grafika, uska grupa ciljnog tržišta, repetitivni gameplay

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*