Dark Messiah of Might & Magic najava


Dark Messiah 47 Dark Messiah 48 Dark Messiah 52

Iz Arkane Studios-a, kreatora igre Arx Fatalis, nam stiže nova poslastica u vidu akcionog RPGa iz prvog lica. Igra koristi Source engine, tako da ima sve njegove vrline, ali i mane. Zbog toga ovu igru krasi zaista prelepa grafika i osvetljenje, a i odlična fizika. Cilj Arkane Studios-a bio je da naprave do sad neviđenu interakciju između lika i okoline, što je i najveći atribut koji ovu igru izdvaja od drugih igara sličnog žanra.

Demo se sastoji od tutorijala i jednog nivoa koji će uvesti igrača u svet Moći i Magije na jedan nov, inovativan način. Igra počinje tutorijalom kroz koji će vašeg lika Saretha podučavati njegov dugogodišnji učitelj Phenrig korisnim stvarima, koje će mu pomoći da izađe u svet Asharn i spremno dočeka sve što ga tamo očekuje. Tutorijal nije ni u jednom trenutku dosadan, zapravo poprilično je zanimljiv. Naučićete osnovne poteze mačevanja i korišćenja okoline u svoju korist. Lakše će vam biti da gurnete undead-a nogom kroz rupu na podu, pa da ga onda probodete, prilično krvava scena, dok je još u nesvesti, nego da se borite sa njim i dovedete sebe u poziciju da poginete ili da izađete iz bitke povređeni. Pregršt stvari, koje se nalaze oko vas možete iskoristiti kako bi ubili vašeg protivnika, od bodlji i platformi, koje se lako mogu srušiti na neprijatelja, do različitih objekata koje možete baciti na njih. Ukoliko se odlučite na borbu prsa u prsa, bićete u mogućnosti da vidite zaista lepe i realne poteze od strane vašeg lika, ali i od protivnika. Kombinovanje udaraca i blokada, praćenih krvlju i varnicama, dići će adrenalin, kako vama, tako i vašem liku, koga vodite kroz mračne katakombe. Kad Sareth-ov adrenalin dosegne određeni nivo, počinje da ga obasjava zlatni sjaj i onda je spreman da zada udarac od koga protivnici ne mogu da se odbrane. Kada pogodite žrtvu dok ste puni adrenalina, otkidate joj glavu ili je probadate kroz stomak, što će vam pružiti još veći užitak u igri. Kada se iživite, put se nastavlja i ubrzo dolazite do kraja, gde nalazite kristal i završavate tutorijal. Sada ste spremni za malo prave akcije.

Dark Messiah 33 Dark Messiah 01 Dark Messiah 02

Nakon dužeg učitavanja možete poći u nova osvajanja odnosno pokolje. Na samom početku nivoa upoznaćete se sa sistemom napredovanja. Za dobijene skill poene možete kupovati veštine podeljene u tri oblasti. Prva oblast je vezana za snagu vašeg lika. Veštine koje spadaju u ovu oblast su fokusirane na blisku borbu i borbu na daljinu. Kad iskoristite skill poene na neku veštinu za borbu prsa u prsa, dobićete nove poteze za vaš mač. Ukoliko pak iskoristite skill poene na veštine sa lukom gađaćete preciznije. Druga oblast su magije koje se dele na dve vrste: jedna vrsta su ofanzivne magije kojima ćete ranjavati protivnike, a druga vrsta su defanzivne magije kojima ćete naprimer lečiti sebe ili oslabiti protivnika. Treća oblast su ostale veštine koje se nisu mogle svrstati u prve dve oblasti, tako da imamo šunjanje, obijanje, povećanje vaše energije itd. Kombinovanje ovih oblasti je moguće i krajnje poželjno, jer time dobijate različite načine savladavanja prepreka kroz igru. Osim luka i mača na ovom nivou dobićete i par noževa kojim možete, uz pomoć malo šunjanja, brzo i lako da eliminišete vaše neprijatelje. Nakon izlaska iz pećine, u kojoj se nalazite, ugledaćete predivno urađen ostatak nivoa, prepun orkova i goblina, koji željno isčekuju vašu smrt. Ovde se vidi potpuna lepota ove igre i mogućnosti Source engine-a koji je pokreće. U ovom nivou pronaći ćete još više načina da uklonite neprijatelje sa vašeg puta i zaista se uneti u igru. Nažalost, nivo je kratak i tu se ova demo verzija završava i ostavlja nas u isčekivanju izlaska cele igre.

Iskreno se nadam da će puna verzija ove igre ispuniti isčekivanja i biti uzrok bar nekoliko neprospavanih noći. Datum izlaska se bliži, tako da nas samo još mesec dana deli od ovog ostvarenja.

Naziv Igre:
Dark Messiah of Might & Magic
Žanr Igre:
Akcioni RPG
Razvojni tim:
Arkane Studios / Kuju Entertainment
Izdavač:
Ubisoft
Datum Izlaska
10.2006.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*