Crytek postaje Free 2 Play kompanija


Iako su igre Nemačkog studija Crytek redovno prolazile dobro i kod kritike i publike, osnivač i CEO Cevat Yerli je danas objavio plan o novoj fazi rada svoje proslavljene kompanije.

Naime, on želi da nastavi da pravi skupe i ambiciozne AAA projekte sa budžetima od 10 do 30 miliona dolara, ali da bi sprečili pirateriju i omogućili mnogo lakši pristup igri svim igračima, njihovi budući projekti će biti izdati u Free 2 Play modelu (igre će biti besplatne za download i igranje, uz monetizaciju određenih internih delova igre).

Po njegovim rečima ova taktika će jedino biti uspešna ako su igre koje budu pravili kvalitetne i igrači budu zadovoljni sa njima, ali to je rizik koji on itekako prihvata i ubeđen je da Crytek može uvek da isporuči AAA proizvod.

Crytek predstavlja jednog od najvećih svetskih nezavisnih proizvođača video igara na zapadnoj hemisferi i trenutno njihovi studiji koji su razbacani širom sveta rade na mnogo projekata.
Tri visokobudžetne igre se prave za Electronic Arts, Microsoft i THQ (Crysis 3, Ryse, Homefront 2) a dosta naučnih, vojnih, i artitektonskih projekata se pravi za razne svetske istraživačke centre i udruženja.

Posle završetka ovih trenutnih igračkih projekata možemo očekivati totalan prelaz fokusa Cryteka na Free 2 Play, a to će se desiti za nekoliko godina.

Najbitnije je da nastave da prave kvalitetne igre (a odličan prikaz trećeg Crysisa na E3-u svakako nas uverava u to), unapređuju svoj proslavljeni CryEngine3, a promenu načina kupovine igara ćemo lako prihvatiti.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*