Commandos Strike Force opis


Commandos Strike Force je četvrti nastavak serijala Commandos i za razliku od predhodna tri dela, koja su bila u izometrijskom pogledu, CSF je potpuno u 3D okruzenju. Strike Force je taktička pucačina iz prvog lica, čija je radnja smeštena u doba Drugog Svetskog Rata. Ono što ovu igru izdvaja iznad ostalih jeste atribut "taktička" iz opisa žanra. Naime, da je Strike Force klasična pucačina za nju ne bih bilo mesta na već preplavljenom tržistu igrama poput Call of Duty, Medal of Honor itd.

Commandos Strike Force Commandos Strike Force Commandos Strike Force

Dakle u Strike Force-u preuzimate komandu nad elitnom jedinicom komandosa, koju čine Špijun, kao vođa tima, Zelena Beretka, kao tipičan hard-core vojnik koji se nalazi uvek u prvim redovima i Snajper koji deli pravdu svojim snajperskim oružijem. Strike Force sadrži Francusku, Norvešku i Rusku kampanju sa ukupno 14 misija. Misije od vas zahtevaju spašavanje savezničkih vojnika, onesposobljavanje neprijateljskog oružija i druge zadatke sličnoga tipa. Ono što pleni ovom igrom jeste mogućnost menjanja lika s kojim igrate. Npr. ukoliko imate zadatak da zadržite neprijateljske snage do kraja odbrojavanja sata, a na raspolaganju vam je zelena beretka i snajper, zajedno njih dvoje čine izuzetnu kombinaciju, postavite snajper na višem polozaju, gde će Nemcima presuđivati jednim metkom, a zelenu beretku na samoj liniji vatre i onda u pogodnom trenutku se prebacujete sa jednog na drugog lika.

Commandos Strike Force Commandos Strike Force Commandos Strike Force

Igranje sa špijunom Pukovnikom George Brown-om od igrača zahteva dosta šunjanja samim tim i strpljenja, koje će biti nagrađeno nečujnim davljenjem, tiho i profesionalno. Sa špijunom se možete infiltrirati u neprijateljske redove tako što ćete obući protivnikovu uniformu. Uniforme sa višim činom se teže otkrivaju. Standardna oprema koju Brown nosi jeste pištolj sa prigušivacem, žica (jel neko spomenuo Hitmana?) i novčići. Novčići služe za diverziju tj. odvlačenje pažnje vojnicima. Misije sa zelenom beretkom Frank O'Brien-om, koji je standardno opremljen mašinskom puškom, su obično one koje ne zahtevaju šunjanje već pražnjenje negativne energije. Naročito je efikasno ukoliko to radite sa dve puške istovremeno. Igranje sa špijunom je tiho i lagano, sa beretkom bučno i dinamično dok se snajper našao na pola puta. On je specijalizovan kako za tihu borbu, sto uključuje bacanje noževa, tako i za streljanje neprijatelja sa daljine svojim snajperom. Jedna od vrlo zanimljivih karakteristika snajperiste jeste komanda "hold breath" ili "zadržavanje vazduha". Aktiviranjem ove komande snajperista zadržava vazduh što je vizuelno prikazano zamagljivanjem slike i usporavanjem vremena što olakšava ciljanje.

Pored novijih igara iz istog žanra Strike Force izgleda kao malo siromašno dete. Njen izgled jednostavno ne oduševljava na način na koji to radi, recimo Call of Duty 2. Medjutim, s vremena na vreme ona ume da pokaze pojedine lepe detalje. Vizuelno Strike Force spada u srednju klasu. Naravno ovo ima i svoju  dobru stranu, a to je hardverska ne zahtevnost. Zvučni efekti su prilično dobri. Zavijanje pogođenih vojnika, pucnji i eksplozija bombi zaista umeju da stvore pravu ratnu atmosferu.

Commandos Strike Force Commandos Strike Force Commandos Strike Force

Ni sam ne znam koliko sam vojnika Trećeg Rajha potamanio do sada u raznim igrama razlicitih žanrova. Vodio sam bitke kao general učestvovao u njima kao običan vojnik, ginuo i krvario i sada shvatam da Drugi Svetski Rat i dalje traje u našim glavama i da igre na temu velikog rata nikada neće prestati da budu apsolutni hit. Tako da bih prvenstveno preporučio Commandos Strike Force ljubiteljima igara na temu Drugog Svetskog Rata, ovo je šansa da taktiziraju a pritom i pucaju iz tri različita ugla. Takođe, preporuka ide i igračima koji vole da se šunjaju. Sve u svemu igra je pružila zanimljiv užitak, ali ne i nezaboravan.”

Naziv Igre:
Commandos: Strike Force
Žanr:
Akcija, FPS, TPS
Razvojni Tim:
Pyro Studios
Izdavač:
Eidos Studios
Veličina:
1 DVD
Datim izlaska:
Mart 2006

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*