Charazay Basketball Manager opis


Charazay Basketball Manager

Broj košarkaških menadžerskih igara je, u odnosu na fudbalske, jako mali. Ukupan broj ostvarenja u ovom žanru može se nabrojati na prste jedne ruke, a onih uspešnih skoro i da nema. Tu "nepravdu" pokušao je i u izvesnoj meri uspeo da ispravi tim okupljen oko projekta pod imenom Charazay Basketball Manager. Ovo je masivna multiplayer online browser-based igra, nalik na brojne fudbalske menadžerske poput popularne Hattrick. Charazay odlikuje jednostavna igrivost, gotovo instant kriva učenja i, naravno, igra je besplatna.

Charazay Basketball Manager 01Charazay Basketball Manager 02Charazay Basketball Manager 03
  

Mnogim poklonicima ovog uzbudljivog žanra nikako nije jasno zbog čega se razvojni timovi tako retko upuštaju u izradu jednog ovakvog projekta. Po pravilu tekstualne, ovakve igre ne zahtevaju previše naprednog 3D modeliranja i skupe produkcije, posebno ako su timovi i igrači izmišljeni, što je slučaj u Charazay-u. Imajući u vidu da je košarka izuzetno popularan sport u čitavom svetu, misterija ostaje. Ali ovom igrom zavisnicima od sportskih menadžerskih igara omogućeno je da do mile volje skautuju igrače, do iznemoglosti fino šteluju svoje taktike i bore se za trofeje sa drugim, živim igračima, koji su rasuti širom sveta. Charazay i u Srbiji ima veliku bazu, tako da ćete među više od hiljadu ljudi sasvim sigurno naći i nove prijatelje.

Koncept igre je veoma prost. Svaki igrač besplatno dobija na upravljanje košarkaški tim u najnižoj diviziji u svojoj zemlji. Kada date ime svom novom klubu i razmotrite kakvim igračkim kadrom raspolažete, možete kupovati i prodavati igrače, zakazivati prijateljske utakmice, voditi računa o finansijama i igrati ligaške utakmice. Igrači imaju cene i, zavisno od toga na kojoj poziciji igraju, potrebne su im različite veštine. Recimo, centar mora imati brz rad nogu, odbranu i skok, dok bek mora umeti da šutira za dva i tri poena i imati brzinu. Zavisno od toga kako želite da vaš tim izgleda i sa koliko novca raspolažete, možete odmah krenuti sa kupovinom i prodajom igrača. Odlično rešena transfer lista u svakom trenutku pokazuje visinu trenutne ponude za svakog igrača i koliko vremena je ostalo do kraja ukcije. Ekonomija funkcioniše jako dobro i imate prihode od sponzora i prodatih karata za utakmice kod kuće i rashode, u koje se računaju plate igrača, održavanje hale itd. Trening i taktika su možda i najbitniji elementi i zahtevaju najviše vremena da se njima ovlada. Zavisno od toga u kom pravcu želite da se vaši igrači razvijaju, oni mogu trenirati različite veštine. Najbitnija stavka u vezi treninga je promocija mladih igrača i to može biti jako uzbudljivo. S vremena na vreme će se u malim klubovima naći potencijalne svetske zvezde i na vama će biti teška odluka da li ih trenirati i pokušati da oko njih gradite tim, ili prodajom za velike svote novca proširite svoju halu ili zaposlite preko potrebnog trenera.

Charazay Basketball Manager 06Charazay Basketball Manager 07Charazay Basketball Manager 10 
 

Od ovakve igre i ne treba očekivati lepu grafiku i specijalne efekte na sve strane (što bi bilo moguće da je rađena u flash-u), ali neki grafički elementi svakako postoje. Igrači vašeg kluba imaju svoje slike, u toku utakmica možete videti sa kojih pozicija šutiraju, ali većina grafičkih rešenja se svodi na tabelarne prikaze, što je verovatno i najbolje rešenje za ovaj tip igara, jer je svaki ekran pregledan i odmah možete naći sve potrebne podatke. Atmosfera je, s druge strane, apsolutno neverovatna! Priprema za mečeve, napetost prilikom izvlačenja novih igrača svakog petka, sam tok utakmice… Zaista sjajno! Posebno je uzbuđujuće to što znate da uvek sa druge strane terena sedi neki živi protivnik i svaki put kada pobedite niste pobedili mašinu već protivnika koji zna šta radi i na svaki način pokušava da okrene meč u svoju korist. Ligaške utakmice se odigravaju u realnom vremenu, dva puta nedeljno.

U zavisnosti od toga da li ste supporter (uplaćujete mesečnu pretplatu u iznosu od € 2.00, a novi igrači automatski dobijaju ovu povoljnost u trajanju od tri nedelje), vaši igrači mogu imati i vizuelni identitet, možete postaviti sopstveni grb kluba, pratiti raznorazne statistike i učestvovati u privatnim kupovima. Iako nije neophodna za uživanje u igri, ovom pretplatom, pored toga što imate neke od dodataka koje igrači bez pretplate nemaju, možete pomoći razvojnom timu koji radi na Charazay-u. Svake sezone se dodaju nove opcije i igra neprestano napreduje i razvija se. Imajući u vidu da je besplatna i da ne iziskuje previše vremena (sasvim je dovoljno ulogovati se jednom dnevno i za pet – deset minuta proveriti sve novosti), nema razloga da je ne isprobate i uživate u dobroj košarci.

Naziv igre: Charazay Basketball Manager
Žanr igre: online košarkaški menadžer
Internet sajt
Screenshot-ovi
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*