Call of Duty: WWII


Povratak u Drugi svetski rat, nakon skoro 10 godina

Call of Duty WWII (2017)
Legendarni Call of Duty serijal započet je još davne 2003. godine i uz Medal of Honor serijal koji postoji od 1999. godine uvek je bio najbolja pucačina smeštena u Drugi svetski rat.

Nažalost, poslednja Call of Duty igra smeštena u Drugi svetski rat bila je CoD: World at War koja je objavljena daleke 2008. godine, a poslednja Medal of Honor igra smeštena u WW2 bila je MoH: Airborne koja je izašala 2007. godine.

Nakon toga, već otprilike 10 godina, nije bilo kvalitetne WW2 pucačine, već smo gledali razne moderne pucačine koje jesu zanimljive, ali nemaju dušu 🙂

Ipak, našem čekanju je došao kraj jer je Activision 3. novembra 2017. objavio Call of Duty: WW2 igru koju je za njih razvio studio Sledgehammer Games.

Poznate scene, bolja grafika i življa atmosfera

Već na samom početku singleplayer kampanje primetićete da se ponovo nalazite u brodu koji ide ka čuvenoj Omaha plaži na kojoj smo provodili sate i sate i u starim WW2 igrama, kao što su Call of Duty 2 (2005) i Medal of Honor: Allied Assault (2002).

Srećom, ovoga puta amtosfera je življa i grafika je mnogo bolja nego ikada pre.

Iako singleplayer kampanja ne traje dugo, tokom nje ćete proći kroz mnoštvo raznovrsnih okruženja, od plaža, preko šuma, gradova, planina i sl.

Igra takođe nudi i veliki broj različitih oružja i osim klasične pucačine iz prvog lica ima i nekoliko misija u kojima upravljate automobilom, tenkom pa čak i avionom.

Tipovi misija su takođe raznovrsni. Neke nas vode u manje ili velike bitke, a ima i onih u kojima je akcenat na stealth pristupu, gde je cilj na primer da se ušunjamo u neprijateljsku bazu koristeći lažna dokumenta, što smo često radili i u starim WW2 igrama koje smo naveli u ovom tekstu.

U zavisnosti od toga na kojoj težini budete igrali singleplayer kampanju ona može trajati malo kraće ili duže, ali ako stavite na neku malo veću težinu, primetićete da su neprijatelji poprilično inteligentni, što čini igru veoma zanimljivom.

Grafika, specijalni efekti i zvuk

Grafika je na izuzetno visokom nivou, pogotovo za igru koja ima ovako velike i raznovrsne mape, sa puno detalja i puno akcije u svakom trenutku.

Specijalni efekti su fantastično urađeni i čine da se osećate kao da ste u interaktivnom filmu.

Eksplozije bombi su takođe veoma impresivne jer se zatrese ceo ekran kada eksplodira neka bomba u blizini i na sve strane lete razni predmeti.

Nažalost zvuk nije baš najbolji kada je reč o puškama i pištoljima. Nekako mlako zvuče sva ta oružja koja u nekim drugim igrama zvuče mnogo silovitije.

Slikovito objašnjeno, kada na primer u Counter-Strike: Global Offensive pucate iz AWP-a, komšije vas zovu da kažu da utišate, a kada u Cod: WW2 pucate iz nekog snajpera, može da se desi da pomislite da su vam se pokvarili zvučnici jer se pucanj jedva čuo.

Ipak, nadamo se da će neki od narednih update-a za CoD: WW2 doneti uverljiviji zvuk pucnjave.

Multiplayer modovi

U okviru Cod: WW2 Multiplayer moda postoje desetak različitih modova za igranje od kojih je svaki zabavan na svoj način.

Zabavi doprinosi i mogućnost modifikovanja i unapređivanja vojnika i njegovog oružja.

Kao i u singleplayer modu i ovde postoji veliki broj raznovrsnih mapa i u zavisnosti od toga kakvo oružje odaberete možete igrati u različitim stilovima, odnosno koristeći različite taktike.

Pored standardnih, tu je i Zombie mod, koji je bio prisutan i u nekim prethodnim Call of Duty igrama. Taj mod je takođe zabavan, ali osim dizajna mapa i izbora oružja nema neke veze sa samom Call of Duty igrom.

Sistemska zahtevnost za Call of Duty: WWII

Saznajte kakav kompjuter vam treba za igranje ove video igre.

Minimalna sistemska zahtevnost

Operativni Sistem: Windows 7 64-Bit ili noviji
Procesor: Intel® Core™ i3 3225 3.3 GHz ili AMD Ryzen™ 5 1400
Memorija: 8 GB RAM
Grafička Kartica: NVIDIA® GeForce® GTX 660 @ 2 GB / GTX 1050 ili ATI® Radeon™ HD 7850 @ 2GB / AMD RX 550
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Prostor na hard disku: 90 GB
Zvučna kartica: DirectX kompatibilna

Napomena: Igru nam je za potrebe testiranja ustupila kompanija Activision.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*