Call of Duty: Modern Warfare 2 najava


Kada se Call of Duty 4: Modern Warfare  pojavio na tržištu, odmah je stekao status kultne igre koje je granice FPS naslova koje prate moderno ratovanje pomerila za nekoliko koraka u pozitivnom smeru. U međuvremenu, pojavio se i Call of Duty: World at War, ali je on pratio tematiku Drugog svetskog rata te nije bio direktan nastavak fenomenalne četvorke. Ipak, Infinity Ward je najavio svoj najnoviji projekat, Call of Duty: Modern Warfare 2. Nakon polemike da li će se stvarati potpuno nova Modern Warfare franšiza ili će ovaj nastavak ipak nositi Call of Duty prefiks dobili smo informacije o igri kao i službenu potvrdu da će Modern Warfare i dalje biti deo Call of Duty serijala, što je obradovalo mnoge igrače ove uspešne franšize.

Radnja Modern Warfare-a 2 odvija se nekoliko godina nakon epiloga iz četvorke, dok je narednik Soap MacTavish, protagonista iz prethodnika preuzeo ulogu kapetana Specijalnih vazduhoplovnih snaga u nastavku. Kapetan MacTavish će voditi elitnu, multinacionalnu komandnu jedinicu 141 u borbi protiv Ruske Ultranacionalne organizacije. Pošto je bivši vođa ruskih nacionalista eliminisan, na mesto njegovog zamenika došao je Vladimir Makarov koji je svojim organizacionim sposobnostima uspeo stvoriti moćnu nacionalističku organizaciju u svega nekoliko godina. Zbog velike pretnje čitavom svetu od strane Makarove grupacije Jedinica 141 je poslata na zadatak sprečavanja nacionalističih planova opasne organizacije. Igrač će preuzeti kontrolu nad narednikom Jedinice Garyijem Sandersonom koji je pripadnik elitne Jedinice 141. Lokacije po kojima će se misije odvijati su delovi Rusije, Kazahstan, Avganistan i Brazil, a najavljeno je i nekoliko ronilačkih misija u kojima će igrač zadatke obavljati pod vodom. I ovoga puta okolina u igri ima značajan uticaj na karakter misija, pa ćete se u Sibiru pri temparaturama od -35°C stapati sa okolinom i zadatke obavljati kroz apsolutni oprez, dok ćete se u toplijim područjima adekvatno oblačiti i stapati sa okolnom florom dok ne dođe idealno vreme za preduzimanje oružane akcije.

Infinity Ward je najavio dinamičnije i realnije sukobe sa protivnicma koji će napadati još delotvornije sa povećanom slobodom kretanja i samostalnog napadanja meta. AI neprijatelja je dizajniran na način da će stvarati manje grupe koje će presretati igrače u osvajanju nivoa te da će se uvek truditi da ih iznenade iz dobro pripremljenih zaseda te da ih sekvencom brzih napada brzo savladaju. Kao dodatak, razvojni tim navodi da će se protivnici nalaziti na različitim mestima svaki put kada se nivo bude ponavljao te da će uvek imati nekoliko različitih strategija kojima sa kojima će kontinuirano moći iznenaditi igrače.

Modern Warfare 2 - 11 Modern Warfare 2 - 12 Modern Warfare 2 - 2

Što se tiče oružja u igru su implementirane standardne vojne puške (M 16, AK 47, snajperi…), nekoliko vrsta bombi, pištolji i noževi ali i sasvim novo vatreno oružje koje prepoznaje toplotu tijela, te će biti od velike koristi u borbama koje se odvijaju u snegu zavejanom Sibiru. Pored moćnog arsenala oružja, tu je i bogata vojna oprema koju pored standardne vojničke uniforme čine naočare za noćno gledanje, komunikacijski uređaji, štit, ali i sekire za penjanje koje će igrači koristiti za uspon po snežnim planinama. Kao veliko iznenađenje navodi se mogućnost upravljanja snowmobilima, a čak će se nekoliko misija odvijati upravo korišćenjem ovog vozila za bežanje iz neprijateljskih baza i eliminaciju protivnika u pokretu.

Igra će koristiti Infinity Ward 4.0 engine koji je, kako razvojni tim navodi znatno napredniji od engine-a koji je korišćen u prethodniku. Najavljene su zanimljive i realistične lokacije, dok je dizajn enterijera znatno bogatiji. Vredi spomenuti da animacije vojnika izgledaju i više nego dobro te da je kretanje protivnika sjajno, dok je model vozila i letelica odrađen na dosta višem nivou nego u prethodniku dok eksplozije naftnih postrojenja i vojnih kasarni stvaraju fenomenalan grafički prikaz.

Igra će se sastojati iz singleplayer kampanje, koja nažalost neće biti znatno duža od kampanje prethodnika i trajaće svega 6-10 sati. Mogućnost prelaženja igre u kooperativom modu ne postoji, ali je u igru kao zamena implementiran novi Special OPS mod za dva igrača koji omogućuje brojne aktivnosti kao što su trke snowmobilima, odbrana baze od 50-ak neprijatelja, upravljanje raznim vozilima i slično.

Modern Warfare 2 - 5 Modern Warfare 2 - 7 Modern Warfare 2 - 9

Da li će novi Call of Duty unaprediti franšizu i da li će biti još bolji od sjajnog prethodnika, te da li će Jedinica 141 i britanski SAS uspeti da zaustave planove ruskih ultranacionalista ostaje nam da saznamo 10. novembra. 2009 godine kada igra izlazi na tržište za PC, PlayStation 3 i X-Box 360 i nastavlja priču tamo gde ju je prvi Modern Warfare obustavio.

Naziv igre: Call of Duty: Modern Warfare 2
Žanr igre: FPS
Razvojni tim: Infinity Ward
Izdavač: Activision
Datum izlaska: 10.novembar.2009
Screenshotovi: Call of Duty: Modern Warfare 2
Diskutujte o igri i najavi na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*