Broken Crescent mod za Medieval 2 Total War opis


Broken Crescent mod za Medieval 2 Total War

Medieval 2 Total War je, kao i sve TW igre do sada, veoma pogodna za modovanje. Veoma raznolik sadržaj moderima pruža priliku da igru prilagode sebi i drugima, ali neki idu tako daleko da prave potpuno nove igre!  Da li ste se ikada pitali kako bi M2TW izgledao kada bi malo više pažnje bilo posvećeno Bliskom Istoku u tim mračnim vremenima ranog srednjeg veka? Ovim modom autori su se potrudili da nam predstave turbulentne događaje u mahom islamskom svetu srednjeg veka. Predstavljamo vam Broken Crescent, potpunu modifikaciju igre Medieval 2 Total War.

Broken Crescent 11 Broken Crescent 17 Broken Crescent 18

Broken Crescent je verovatno prva završena potpuna modifikacija za M2TW i kao takva zaslužuje pažnju. Mod je baziran na prostoru između Bliskog Istoka i Indije, pa tako donosi i potpuno novu mapu u odnosu na original. Jak akcenat bačen je na sukob religija, pa tako imate priliku da kontrolišete većinu aktuelnih država iz perioda od 1174. do 1400. godine. Narodi koji su predstavnici islamske veroispovesti su: Ajubidi, Abasidi, Seldžuci, Turci, Kvarezmi, Gazni, Goridi, Omanci i Sindi. Hrišćane predstavljaju: Vizantija, Jerusalim, Jermenija, Gruzija i Makurija. Od hindu naroda imamo Solanki Rajpute i neigrivu frakciju Čuahan Rajputa. Paganska nacija Kipčaka je takođe prisutna, a kasnije svoje uloge igraju i kompjuterski vođeni Mongoli i Timuridi. Zaista impresivan broj igrivih frakcija, koji nije ograničen trenutnim stanjem stvari jer se dodatni narodi planiraju za naredne verzije.

Veoma kvalitetno osmišljen mod donosi veliki broj promena koje se tiču titula. Tako sada imate priliku da dokazanim generalima date razne titule provincija koje ste osvojili. Određeni broj namenjen je vladarima određenih regija i kada vaš general porazi vlasnika titule, ona prelazi u njegov posed. Pored toga, uvedena je i titula kalife, za islamske narode, koja je nasledna. Takođe, veliki broj svetih i naučnih knjiga koje su napisane u zemljama koje pokorite donose određene bonuse. BC donosi i određen broj novih građevina, od kojih su najvažnije one za trgovinu. Nove religije, poput hindu i paganske  tu su da bi dodatno zakuvale situaciju ne baš tako miroljubivog regiona, gde se i istorijski, baš u vremenskom periodu koji obuhvata Broken Crescent, vodila borba za prevlast jedne od religija. Svaka nacija ima svoje jedinstvene vojne jedinice, pa tako broj novih u odnosu na M2TW iznosi preko tri stotine!

Broken Crescent 01 Broken Crescent 06 Broken Crescent 08

Veoma bitan deo razvoja ovog moda, po rečima autora, jeste grafika. Na prvi pogled se vidi trud uložen u ovaj aspekt igre, tako da sve nove jedinice imaju originalne skinove. Dizajn jedinica je vrlo lep i lako ih je razlikovati na bojnom polju. Mapa je odlično realizovana i iako ima daleko veći broj provincija od originalne igre, vođeno je računa o istorijski bitnim delovima. Mapa se prostire od Anatolije i Egipta na zapadu, preko Mesopotamije, Persije i Avganistana do Indije na istoku. Zvuk je takođe veoma bitan pa mu je posvećena i dovoljna pažnja. Nova muzika, novi zvuci u borbi – sve u svemu, vidi se da je razvojni tim i ovaj deo moda shvatio ozbiljno. Atmosfera se ne razlikuje previše od Medieval 2 Total War, ali sasvim dovoljno odstupa od preovlađavajućeg zapadnjačkog okruženja i uspeva da realno dočara Daleki Istok.

Kao jedan od najpotpunijih modova za Medieval 2 Total War, Broken Crescent će vam sigurno pružiti bar još onoliko kvalitetnih sati igre koliko i original. Zaista profesionalno odrađen, ovaj mod bi bez problema mogao da prođe kao neoficijelna ekspanzija. I dalje u razvoju, sa još puno naroda najavljenih za naredne verzije, a samim tim i mnogo novih jedinica i raznih drugih unapređenja, Broken Crescent je jedan od najperspektivnijih modova za Medieval 2 Total War.
Opisana verzija moda je 1.05

Broken Crescent 19 Broken Crescent 22 Broken Crescent 23

Naziv moda: Broken Crescent
Naziv originalne igre za koju je izrađen mod: Medieval 2 Total War
Žanr moda: strategija
Preuzimanje
Veličina: 697 MB
Diskutujte o opisu i o modifikaciji na forumu
Screenshot-ovi

Minimalna konfiguracija:
CPU: 1.5GHz Intel  / AMD Processor
RAM: 512 MB
VGA: 128 MB grafička kartica

Preporučena konfiguracija:
CPU: 2.4GHz Intel  / AMD Processor
RAM: 1 GB RAM
VGA: Nvidia GeForce 7600 / ATI ekvivalent

Mod zahteva: Medieval 2 Total War + patch 1.02 + patch 1.03

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*