Blizzard razmatra prihvatanje F2P-a


Američka kompanija za razvoj video igara Blizzard je tokom poslednjih desetak godina bila diretno odgovorna za razvoj E-sporta, elektronskog takmičenja koje svake godine privlači sve više i više gledalaca, sponzora i naravno igrača. Ali trenutno stanje e-sporta je počelo da se udaljava od Blizzarda.

Posle neverovatno velikog uspeha koji su DOTA i League of Legends napravili u svetu e-sportova, Blizzard je odlučio da nekako moraju reagovati. U nedavnom intervjuu koji je bio održan za vreme eSports kongresa u Valenciji, glavni dizajner Starcrafta II Dustin Browder je javno rekao da se trenutno vode pregovori oko mogućeg pravljenja F2P verzije multiplayer sekcije Starcrafta. Ako uspeju da odrade ovaj prelaz na besplatno igranje, nesumnjivo će se povećati broj igrača i popularnost ovog već savršenog simulatora RTS taktika.

Redakcija sajta PC Igre će vas obavestiti ako se išta novo desi na ovom polju, kao i o vestima o Blizzardovim novim projektima (prva ekspanzija StarCraft-a pod imenom Heart of the Swarm je pre par nedelja ušla u fazu beta testiranja, ali datum izlaska igre nije poznat).

Trejler

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*