Black Mesa je najzad stigla!


Pre 11 godina, industrija video igara je zavek bila promenjena kada je nepoznati studio Valve na tržište izbacio svoju prvu igru Half Life. Sa svojom odličnom grafikom, zanimljivim gampelayom i nadasve potpuno novim načinom prikaza priče (apsolutni nedostatak cinematika koji oduzimaju kontrolu nad glavnim likom), Half Life je odmah postao jedna od najpopularnijih igara svih vremena.

Posle nekoliko miliona prodatih kopija, Valve je u kooperaciji sa par studija napravio nekoliko ekspanzija koje su produbile priču ovog odličnog univerzuma (Opposing Force, Blue Shift), a 2004. godine su objavili nastavak Half Life 2 koji je zacementirao Valve kao jednog od najboljih igračkih studija na planeti. Ali, istovremeno odlični engine koji je pokretao HL2 je bio pušten u javnost, i igrači su sami dobili mogućnost da naprave svoje igre. Iako niko nije uspeo da sa HL2 Source engineom napravi planetarni hit kao što je to bio Counter Strike sa HL1 engineom, to nije sprečilo fanove da naprave mnoge zanimljive projekte (Garry’s Mod, Minerva Metastasis, Synergy, GoldenEye: Source i mnogi drugi).

Najnoviji projekat koji je bio u fazi proizvodnje čak osam godina je najzad ugledao svetlost dana je fenomenalna Black Mesa, kompletna konverzija originalnog Half Life-a sa novom grafikom, produbljenom pričom i proširenim nivoima. Ako ste veliki fan orginalne HL igre, ili nikada niste imali šansu da odigrate ovo remek delo, onda nemate šta da razmišljate. Black Mesa je besplatni mod koga možete pokrenuti veoma lako, a čak nemorate ni imati HL2 da bi ste je zaigrali. Sve što vam je potrebno je da u Steam klientu skinete arhivu “Source SDK Base 2007” koja se nalazi u Tools sekciji, instalirate Black Mesu, i onda jednom restartujete Steam.

Avantura Gordona Freemana u podzemnom naučnom kompleksu Black Mesa i dan danas predstavlja jednu od najboljih priča koje su prikazane u video igrama, a ovaj novi mod ne samo što je verno prenosi, već je nadograđuje sa novim elementima koje ne biste trebali da propustite.

Mod možete skinuti na njegovom oficijelnom sajtu, a narednih par nedelja će on biti ubačen direktno u Steam.

Gameplay video

Popularno na PCigre.com

1 Comment Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*