Big Box of Blox opis


Kada je Alexey Pajitnov u junu 1985. godine izumeo Tetris, vrlo verovatno se nije usuđivao ni da sanja o tako velikom uspehu koji je ova igra (i mnogi njeni derivati) postigla tokom godina. Sigurno se sećate devedesetih, kada je stigla kod nas. O, kako su to lepa vremena bila, kad je svaka medicinska sestra, šalterski radnik i poneka namrgođena bibliotekarka imala u rukama sivu prenosnu konzolu. "Bip" milozvuci koji su se širili iz te jeftine kutije tako su hipnotišuće delovali i na mladunce gore pomenutih, pa je bilo sasvim dovoljno utrapiti detetu Tetris u ruke i biti miran čitav dan, ako ne i duže. Neverovatno je kako tehnika brzo napreduje, pa tako danas imamo punokrvne 3D pucačine, pre petnaest godina nezamislive mmorpg igre sa najsumanitijim literarnim predlošcima i trkačke igre čija jezivo realistična grafika očarava na prvi pogled. Ali, kockice koje padaju u jednoj ravni svakako će nam uvek izmamljivati osmeh i prisećati nas na davna vremena kada su video igre bile više okrenute najprostijoj zabavi, za razliku od današnjih, sa mamutskim budžetima i tiražima kojima bi pozavideli holivudski blockbusteri.

 Big Box of Blox 11 Big Box of Blox 16 Big Box of Blox 17

Pored mnogobrojnih kopija originalnog Tetrisa, koje su tokom godina ugledale svetlost dana, i nezamislivo glupih i nemaštovitih rip-offova, pojavljivale su se i veoma zanimljive igre koje su donosile nešto novo. Jedna od njih je svakako Big Box of Blox. Ova besplatna igra donosi nam ukupno pet nivoa, od kojih je svaki pomalo drugačiji, ali ipak zadržava prvobitni hook up koji nam je Tetris svojevremeno nudio. Mehanika igranja malo odstupa od Tetrisa, ali to je svakako osveženje. Vaš cilj je da, uspešnim rotiranjem blokova (čija tematika i izgled zavise od nivoa koji izaberete) u vertikalnoj osi, spajate iste blokove u obe ose. Tako je moguće sklopiti i kombo blokove, koji donose više poena.

Nivoi su prilično različiti, pa vas tako prvi, "Flaming Peelout", stavlja u heavy metal okruženje i ima blokove poput mrtvačkih glava, malteških krstova itd. Drugi nivo, "Blok Atak", ima naučnofantastičnu pozadinu gde ćete imati priliku da slažete blokove raznoraznih vanzemaljaca, svemirskih brodova i robota. Treći po redu, "Groink", ima za nijansu mračniju atmosferu i tu ćete se igrati blokovima raznih simbola koji su lepo ukomponovani. Naredni nivo "Mushroom King" ima blokove raznih vrsta pečuraka i nekakvih stvorenja iz šume i mistične atmo-zvuke močvara. U ovom nivou postoje i blokovi koji se pojavljuju u donjem delu ekrana, u obliku žabica, i dodatno vam otežavaju igru. Poslednji nivo, "Asylum Cubez", odiše horor atmosferom. Blokovi su u obliku jezivih noćnih mora, zvuk je kao iz filma strave i užasa, pa je tako i čitav nivo prilično napet. Ovde igra postaje prilično teža jer se donja granica postepeno podiže i sve je teže uspešno kombinovati blokove. Takođe postoji i opcija custom nivoa, pa kad vam ovi osnovni dosade, možete do mile volje eksperimentisati i dati lični pečat svom igračkom iskustvu.

Big Box of Blox 10 Big Box of Blox 14 Big Box of Blox 18

Grafika u igri Big Box of Blox je dopadljiva. Lepo dizajnirani blokovi su prvi utisak, mada izuzetno maštovite pozadine daju dubinu ovom iskustvu sa vizuelne strane. Svaki nivo je različito osmišljen i vrlo dobro realizovan. Naravno, od igre ovog tipa i ne treba očekivati neke posebne grafičke efekte, ali će vas Big Box of Blox svakako iznenaditi i u tom pogledu. Iako je sva muzika u midi formatu, zvuk je vrlo dobar. Svaki nivo ima različitu numeru i dodatno obogaćuje atmosferu, koju autori opisuju kao "Tetris na steroidima". Igra ne ostavlja baš tako jak utisak, ali svakako je treba isprobati i, ako ništa drugo, makar se na trenutak podsetiti dobrih starih vremena..

Naziv igre: Big Box of Blox
Žanr igre: platforma nalik na Tetris
Razvojni tim: Digital Eel
Izdavač: Digital Eel
Datum izlaska: 23. april 2008.
Veličina: 30.7 MB
Igru možete besplatno preuzeti ovde
Screenshot-ovi: Big Box of Blox
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Minimalna konfiguracija:
CPU: Pentium II 350MHz ili AMD ekvivalent
RAM: 64 MB
VGA: GeForce 2

Preporučena konfiguracija:
CPU: 600MHz ili AMD ekvivalent
RAM: 128 MB
VGA: GeForce 4

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*