B link festival i XtraGroove predavanje


Ulaz u galeriju O3one, B link festival Ekipa sajta je posetila B-Link manifestaciju koja se bavi globalnim fenomenom novih tehnologija, kakav je njihov sociološki uticaj i društveni značaj u eri ubrzanog tempa i novih tehnoloških pomagala koja prevazilaze lokalne okvire. B-link festival ima ambiciju da postane reprezentativni festival novih komunikacija u regionu tako što promoviše autore, projekte i ideje koje su u tesnoj vezi sa aktuelnim trenucima na svetskoj sceni. B-link festival se održava do 22. aprila 2007.godine u Beogradskoj galeriji „O3ONE“. Revijalni deo B-link festivala obuhvata temetske oblasti: Creative Web, Mobil Space, Interactive World, Scene Cultutre, Mony on the line i The Fall of author and the rise of celebrty. Prvog dana B-link festivala je održana zanimljiva tribina na temu .YU vs .RS,  čiji je moderator bio gospodin Slobodan Marković- predsednik Registra nacionalnog internet domena Srbije., Drugog dana festivala Aleksandar Maćašev je održao predavanje na temu Razvoja 2.0 Weba, nakon čega je usledilo zanimljivo predavanje Vladana Jolera ispred MyExit.org-a na temu Samoupravna Zajednica Urduženog rada u okviru celine My Community.

Festival je i takmičarskog karaktera koji je  podeljen u dva segmenta: profesionalni i amaterskii. Profesonalni segment je podeljen na tri kategorije,a to su Web produkcija, Kratka digitalna forma i "B-link,B-link" – specijalna nagrada koja će se dodeliti najinovativnijem projektu u blasti novih komunikacija. Ametersko takmičenje obuhvata kategoriju The best Mobile Photo – fotografije na temu That's Me u kojoj i vi možete da učestvujete prateći propozicije koje se nalaze na B-Link sajtu.

B link festival, Beograd, predavanje

Treći dan festivala je otpočeo sa temom Money on the line, prvi predavač je bio gospodin Aleksandar Bajc, ispred Urbis Groupe, osvrnuo na promene koje su nove tehnologije unele na radna mesta u zadnijh petnestak godina kojima je prehodilo kratki istorijski osvrt. Gospođa Danijela Gavrilović i gospodin Slavoljub Rakić ispred Raiffeisen Banke na temu E-bank usluge su objasnili koje mogućnosti RaiffeisenOnLine pruža kako pravnim tako i fizičkim licima, prezentovani su i planovi za razvoj ROL-a kao i nove mogućnosti koje bi trebalo da budu uvedena u komunikaciji banke i klijenata. Nakon njih je gospodin Darko Dunjić iz EUnet-a održao predavanje na temu Kako zaraditi na Internetu? Gospodin Dunjić je ukazao na prednosti poslovanja na Internetu, kao i na njegove mane. Zaključak sa ovog predavanja je da Srbiji mora više da radi na uslugama prezentacije i prodaje svojih proizvoda na Internetu kao i na OnLine promociji usluga.  Ovaj segment B-link festivala je bio izuzetno posećen.B link festival, atmosfera u pauzi predavanja U pauzama posetioci su uživali u međusobnoj komunikaciji dok je u pozadini se čula atraktivna muzika. Nakon ovog dela festivala usledilo je predavanje u okviru Free software celine na temu Slobodan softver i GNU projekat u organizaciji Mreže za slobodan softver čiji su predavači bili Ivan Jelić i Ivan Čukić. Gospodin Jelić je prisutne uputio šta znači slobodan softver sa kratkim osvrtom na njegovu istoriju nakon čega je gospodin Čukić govorio o internet magazinu GNUzilla. Posle dvočasovne priče o besplatnom softveru i GNU projektima usledilo je predavanje gospodina Dejana Restaka, direktora sajta B92 , u okviru Peer production and sharing celine na temu Kuda nas vodi slobodna razmena i raspodela. Gospodin Restak je predavao na temu kako se može napraviti uspešne Web zajednice, kao i na prednosti i slabosti OnLine zajednica.

B link XtraGroove Zadnjeg dana B link festivala posetili smo predavanje na temu OnLine Gameing koje su održali gosti iz Italijanskog grada Padove tim XtraGroove . Prisutnima su prezentovali svoj projekat Tennis Menager koji zainteresovane stavlja u u teniskog menadžera koji može da vodi igrače. Svaki menadžer može da stvori više igrača, zanimljivo je postojanje marketa na kome možete kupiti odnosno prodati igrače.  Kod kreiranja igrača imate određenju količinu bodova koji su vam na raspolaganju da odredite napad, servis i ostale bitne karakteristike teniskog igrača. Za vaše igrače možete kupovati opremu, svaki deo opreme ima određenji vek trajanja koji se meri setovima. Pred početak svakog meča odnosno seta možete podešavati taktiku koja se ogleda u prvom odnosno drugom servisu… Vaši igrači se takmiče na turnirima i boduju kao i u pravom teniskom životu i imače mogučnosti da igraju za Davis Cup reprezentaciju. Vaše igrače možete dodatno poboljšati ukoliko skupite određen broj bonus bodova. U igri funkcionišu J$B novčane jedinice koje su vam neophodne za učestvovanje na turnirima, kupovinu opreme, J$B zarađuju vaši igrači uspesima na takmičenjima.Igra vam omočućava da unapred planirate sezonu tako da ne zahteva konstantno sedenje za PC-jem. Igra poseduje forum na kome možete zatražiti ili podeliti neki savet sa ostalim teniskim menadžerima. Ukoliko volite tenis ili želite da se oprobate u ulozi teniskog menadžera možete posetiti JB Tennis sajt ukoliko kliknete ovde .

B Link sajt možete posetiti na adresi www.b-link.org .

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*