Attack on Pearl Harbor opis


Nekada davno, u zadimljenim prostorijama, punim sumnjivih tipova, postojali su arkadni automati. Da bi došli do njih, morali ste se provući između bilijarskih stolova, na kojima su se vodili obračuni nekog drugog karaktera, što za jedno dete sigurno nije lagan zadatak. Onda je to dete, sa izrazom lica koje obećava, vadilo novčanu kovanicu i stavljalo je na svoj put ka nekoj drugoj stvarnosti. Jedna od najpopularnijih igara u to vreme je bila legendarna 1942, možda i prva igra u Drugom svetskom ratu, u kojoj ste upravljali avionom i uništavali obližnje neprijateljske jedinice. Razvojom tehnologije dobili smo sve realnije avionske simulacije, dok su njeni arkadni preci polako padali u zaborav. Upravo Attack on Pearl Harbor vraća taj arkadni osećaj u punom 3d-u, no pitanje je, da li je to dovoljno za današnje probirljivo tržište.

Attack on Pearl Harbor 12 Attack on Pearl Harbor 14 Attack on Pearl Harbor 01

Nešto što AOPH sigurno poseduje je zabavni faktor. Iako je gameplay prilično jednostavan i ne previše dubok, poseduje određen kvalitet arkade. Sve misije u igri ćete provesti u avionu, eliminišući vazdušne i površinske mete. Iz naslova je već poznato da se radnja odvija za vreme Drugog svetskog rata, gdje će napad na Pearl Harbor predstavljati tek početak već svima poznate istorijske bure. Igra nudi dva moda igranja, generički Dogfight (koji sadrži samo velike količine besmislenog napucavanja) i zanimljiviju kampanju, koja vam nudi priliku da se okušate u ulozi američkog i japanskog pilota kroz razne istorijske misije. Kampanje su prilično kratke, sačinjene od brzih i eksplozivnih misija, koje vam nude primarne i sekundarne misije za izvršavanje, kao i niz bonusa. Zahvaljujući odličnim kontrolama i pristojnoj kameri, cela stvar je idealna za sve one koji su željni brze arkadne akcije. Nažalost, osim toga igra ne nudi ništa više. Izbor aviona je sveden na minimum, posebno u kampanji. Na bojištu, takođe imate veoma ograničen izbor oružja, tako da je cela stvar zanimljiva svega par sati.

Multiplayer je toliko nerazrađen da je gotovo neprimetan. Počevši od nestabilnih servera, malog broja modova, do nezanimljivosti kao ključnog faktora. Velika šteta, posebno ako uzmemo u obzir da je multiplayer potencijal ovog naslova ogroman i mogao je igru izdići iznad proseka.
 
Grafički izgled igre je solidan. Nije to ni blizu Flight Simulator-a 10, koji je vrh sa grafičke strane avionskih simulacija, ali u igri avioni dosta dobro izgledaju, dok je površinski deo standardno siromašniji, ali i potpuno interaktivan. Efekti dima i eksplozija su definitivno najače oružje na tehničkom planu, jer zaista izgledaju dobro. Za razliku od grafičkih, zvučni efekti zvuče plastično i nedovoljno uverljivo, ovdje se posebno ističe iritantni zvuk mitraljeza. Muzička podloga se sastoji od orkestralnih deonica i prilično je kvalitetna. Pošto je igra rađena sa dosta ograničenim budžetom, cut scene između misija su odrađene u strip maniru, što doprinosi nekom generalnom arkadnom osećaju igre, a usput vam predstavljaju plitku priču koja je ubačena reda radi.

Sa svojom veličinom od 280mb i opštom kratkoćom u gotovo svim segmentima, Attack on Pearl Harbor predstavlja solidnu jednokratnu arkadnu zabavu za vikend, što mu je očigledno i bila namena. Verovatno će se svideti svim gamerima koji bi želeli okusiti pilotski zanat, ali zbog izuzetne kompleksnosti većine naslova ovog žanra, to nisu bili u mogućnosti.

Naziv Igre:
Attack on Pearl Harbor
Žanr:
Arkadna simulacija aviona
Razvojni Tim:
Legendo Entertainment
Izdavač:
CDV
Datum izlaska:
06.26.2007
Veličina:
1 CD
Ostatak screenshotova:
Attack on Pearl Harbor

Ocene
Grafika: 78  
Zvuk: 63
Igrivost: 70
Ukupna ocena:
71/100
Solidno

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*