Assassin’s Creed najava


Assassin's Creed Assassin's Creed Assassin's Creed

Kada je najavljena kao ekskluziva za najnoviju SONY-jevu konzolu, PS3, igra Assassin's Creed je izazvala pravu pometnju među gamerima. Ubisoft Montreal je ipak izašao u susret očekivanjima i objavio da će ovaj naslov takođe izaći za PC i Xbox360. Sada je zvanično: od istih kreatora stiže nam prvi deo trilogijskog naslednika popularne 'The Prince of Persia'.

Radnja ovog željno očekivanog ostvarenja smeštena je na Bliskom Istoku za vreme Trećeg Krstaškog Rata. U ulozi ste mladog Altaira, čije ime na arapskom znači Leteći Orao. Altair je buntovnog duha i odlučuje da će se protiv razaranja istočnjačkih zemalja boriti tako što će eliminisati najznačajnije ljude na obe zaraćene strane. Oružje kojim ćete se služiti su sečivo, naročitim mehanizmom skriveno u vašem rukavu, i samostrel. Gradovi u kojima ćete delovati su Jerusalim, Damask i Akra, a u njih ćete luksuzno stizati na rasnom, crnom, arapskom konju.

U gradu će vas narod sumnjičavo gledati, obraćajući posebnu pažnju na vaš tobolac sa strelama i vaše kretanje. Ukoliko se polako krećete među masom, možete ostati neutralni, ako jurcate i skačete na sve strane, narod će podizati obrve i praviti razne druge grimase ili će pokušati da rukama zaštiti glavu, a ako ubijete nekog građanina naočigled drugih, jedni će od šoka ostati u mestu, drugi će vrištati i dozivati čuvare a treći će se dati u beg glavom bez obzira. Mnogobrojne su podmisije u kojima ćete činiti simbolične usluge građanima, koje će vam oni sličnom merom uzvraćati. Ukoliko, na primer, učinite nešto korisno za gildu kovača, možete zauzvrat dobiti njihov kostim koji će vam pomoći da ostanete neupečatljivi.

Assassin's Creed Assassin's Creed Assassin's Creed

Vašim žrtvama teško ćete prići direktno jer su u pratnji naoružanih stražara, pa slede scene pentranja po zidovima kuća, skakanja sa jednog krova na drugi, hodanja po žicama za sušenje veša i mnoge druge akrobacije nalik na one iz 'Prince of Persia', sve dok im ne priđete sa mesta odakle su to najmanje očekivale. Što se brže krećete, veća je verovatnoća da izgubite tlo pod nogama. Zato ova igra zahteva punu pažnju vaših čula i definitivno nije za one slabih živaca. Sloboda kretanja je tolika da se može porediti samo sa GTA serijalom. Nakon što ste neviđenom akcijom obavili svoju misiju, potrebno je da se što brže uklonite sa mesta zločina, jer ni takav lik kao što je Altair ne može izaći na kraj sa podivljalim masama ljudi. Ukoliko to ne učinite, nasilna straža i narod će razjareno krenuti na vas. Zanimljiv dodatak je i to što se, dok primate strašne ubode, slika vašeg monitora izobličuje.

Već na prvi pogled shvatate da je osnova Assassin's Creeda nastala kao dobitna kombinacija najboljih elemenata već postojećih igara. Srednjovekovno okruženje i otvoreni tip igre već su viđeni u Oblivionu. Tečna animacija, lako upravljiv karakter i mnoštvo akrobacija od kojih zastaje dah nasledjeni su iz Princa, a ogromni gradovi uzeti su iz Ghost Recon Advanced Warfightera. Takodje, skrivanje i šunjanje su elementi iz Thiefa. Na ovakvu podlogu dosta je stvari dodato i razrađeno.

Nikad viđeni nivo detalja oduzeće vam dah kada se popnete na najvišu zgradu, ne biste li videli gde se nalazi vaša žrtva (što ujedno i opravdava vaše ime). Kada uđete u grad, raznolikost likova građana je tolika da bi traženje dva ista lica bilo jednako traženju igle u plastu sena. Možete se penjati uz bilo šta što makar par centimetara istupa iz ravni zida. Animacija je detalj na kome se najviše radi. Zbog izuzetne plastičnosti, trnci će vam prolaziti leđima kada Altair nonšalantno pomeri gradjane na putu do svog cilja ili samo nasloni ruku na ivicu kuće. Glavna karakteristika ove igre je to što ona nije iskjučivo stealth tipa. Naravno, možete se verati po krovovima i strehama, ali ukoliko mislite da vam je lakše da protrčite kroz grad i na prepad ubijete, nema razloga da to ne učinite. Nivo veštačke inteligencije će biti jako visok, te će vam se često činiti da igrate protiv ljudskih igrača.

Assassin's Creed Assassin's Creed Assassin's Creed

Kao mešavina Prince of Persia i Hitmana, ova igra ima originalnu priču, Ubisoft Montreal za razvojni tim koji već dve godine radi na njenom razvoju i mnogobrojne tehnološke inovacije ovog vremena na svojoj strani. Izvesno je da će po svom izlasku ova igra postati svetski hit i napraviti mesta za još dva planirana nastavka. Njeno lansiranje zakazano je za 2007. godinu. Do tada nas deli malo vremena koje možemo ispuniti razgledanjem fantastičnih screenova i trejlera ovog ostvarenja.

 
Naziv Igre:
Assassin's Creed
Razvojni Tim:
Ubisoft Montreal
Izdavač:
Ubisoft
Datum Izlaska
Leto 2007.
Žanr:
Akcija
Trejleri:
Assassin's Creed

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*