Assassin’s Creed II najava


Assassins Creed II 01 Assassins Creed II 02 Assassins Creed II 03

Nakon velikog uspeha prvog dela, bilo je samo pitanje vremena kada će Ubisoft početi sa radom na nastavku popularne igre. Projekat izrade odlično napreduje, a mi vam donosimo najavu sa detaljima koje možemo očekivati u igri. Razvoj igre poveren je Ubisoft Montreal-u koji ima zavidnu reputaciju, a sudeći po hitovima koji su izašli iz njihove kompanije (Splinter Cell, Far Cry…) dolazi opravdana pretpostavka da nam stiže još jedan obećavajući naslov.

Assassin's Creed II je open-world nelinearna igra koja igraču dopušta slobodno istraživanje gradova i drugih teritorija u igri. Ubisoft je nezvanično saopštio da će igrači imati mogućnost korišćenja kanala u Veneciji kao mesta skrivanja, te da će gradske čuvare moći odvući u vodu te ih na taj način eliminisati. Na E3 sajmu 2009 godine je potvrđeno da će Ezio, glavni protagonista igre imati sposobnost upravljanja čamcima. Značajna istorijska ličnost, Leonardno da Vinci je zastupljen u igri, a njegova uloga će biti snabdevanje igrača svim potrebnim oružjem i opremom.

Pozadinska priča još nije do kraja otkrivena, ali je potvrđeno da je Ezio pripadnik plemićke porodice te da su mu roditelji i nekoliko rođaka ubijeni. Ubisoft ovo navodi kao glavni razlog zbog kojeg je mladi bogataš iz plemića prešao u klan ubica te da se planira osvetiti svima koji su mu uništili život. Kao i Altair i Ezio je predak barmena iz sadašnjosti kojeg je zarobila kompanija Abstergo zbog brojnih eksperimenata. Lik Lucy Stillman takođe igra važnu ulogu u igri, ali se još ne zna o kakvoj se ulozi radi. Radnja igre se odvija 1486 godine u Italiji u periodu renesanse, 295 godina nakon radnje iz prvog dela. Assassin's Creed II uključuje poznate istorijske ličnosti kao što su Leonardo da Vinci, Niccolò Machiavelli, Caterina Sforza i Lorenzo de' Medici. Kao neke od lokacija u kojima se igra odvija navedeni su Venecija, Firenca i Rim. Neke od najznačajnijih mesta u igri su svakako Bazilika Svetog Marka, Veliki i Mali Kanal kao i Rialto most.

Napredovanjem kroz igru igrači će biti u mogućnosti da iskušaju leteću mašinu koju je konstruisao Leonardo da Vinci, a ova letelica će imati namenu sredstva za bekstvo nakon zadatka ili kao transportno sredstvo do određene lokacije. Pored ovoga igra će sadržati mnoštvo novih glavnih misija kao i sporednih mini igara koje su interesante i služe kao razbibriga između glavnih zadataka.

Assassins Creed II 04 Assassins Creed II 05 Assassins Creed II 06

Pored novina u mogućnostima kretanja i zanimljivih misija u igru će biti implementirano i novo oružje kao što su sekire, krampovi, mačevi, noževi, samostreli i sl. Set od šest dodatnih komada oružja će biti ekskluziva na PlayStation 3 konzoli. Treba naglasiti da će postojati mogućnost uzimanja naoružanja od protivnika koje će se moći koristiti u borbama protiv njih. Za razliku od prethodnika, najavljen je znatno sofisticiraniji sistem borbe. Igrači će morati koristiti različite strategije za različite protivnike, a Ezio će sa svojim skrivenim mačevima moći usmrtiti dva protivnika odjednom. Ističe se i korišćenje dimnih petardi koje će se upotrebljavati da bi se zbunile velike grupe čuvara te da bi se omogućilo lakše bežanje sa mesta zločina.

Sistem skale zdravlja je modifikovan i samim time obezbeđuje dinamičniju akciju i zanimljivije iskustvo. Sećanje na prošlost, skala koja je korištena u prvom delu igre pomaže da se zdravlje regeneriše kada dođe blizu nule. Neke povrede će igrače odvesti kod nekog od brojnih lekara koji imaju svoje ordinacije na ulicima i koji će se pobrinuti da se Eziu vrlo brzo vrati sva neophodna snaga.

Trailer koji je premijerno prikazan na E3 sajmu pokazuje znatno unapređeni sistem mehanike kretanja po nepristupačnom terenu. Ezio će koristiti svoje mačeve da bi otvarao zaključana vrata, a noževe će bacati da bi eliminisao udaljene mete. Drugi veoma bitan element prikazan u trailer-u je to što više nema mesta koja su potpuno sigurna za skrivanje jer će čuvari Ezia tražiti po svim lokacijama područja na kojem se nalaze. Kao prednost glavni protagonista će pre svake misije moći usmrtiti čuvare te ih sakriti na mesta kao što su kanalizacije, kola sa senom i sl.

Assassins Creed II 09 Assassins Creed II 11 Assassins Creed II 14

Assassin's Creed će pokretati Anvil engine koji poseduje nove, napredne tehničke mogućnosti te je programerima omogućeno da lakše kreiraju verodostojan svet sa gotovo foto-realističnim građevinama i bogatom vegetacijom. Neke od mogućnosti Anvil engine-a koje su zastupljene u novom Assassin's Creed-u su: smena dana i noći, povećan nivo vidljivosti horizonta, vegetacija koja izgleda kao u Far Cry-u 2, poboljšano osvetlenje i sistem refleksije sa mnogo specijalnih efekata, čak i bolji prikaz odeće koju nose glavni likovi igre.

Sudeći po uspehu prvog dela sigurni smo da će nastavak doneti brojne novine i ispraviti propuste u lošoj borbenoj mehanici i pomalo monotinim misijama prethodnika. Assassin's Creed II će se pojaviti na američkom tržištu 17.novembra.2009 godine,a u Evropi 20.novembra 2009 godine za PC, PlayStation 3 i X-Box 360.

Naziv igre: Assassin’s Creed 2
Žanr igre: Sandbox akcija
Razvojni tim: Ubisoft Montreal
Izdavač: Ubisoft Montreal
Datum izlaska: Novembar 2009.
Screenshot-ovi: Assassin’s Creed 2
Diskutujte o igri i opisu na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*