Age of Pirates: Caribbean Tales opis


Age of Pirates - Caribbean Tales 4 Age of Pirates Caribbean Tales 04 Age of Pirates Caribbean Tales 06

Age of Pirates je najnovije ostvarenje razvojnog tima Akella, poznatog po igrama Sea Dogs i Pirates of the Carbbean. Akella je ruski razvojni tim osnovan 1993. godine, koji je svojih pet minuta slave stekao 2000. godine fantastičnom igrom Sea Dogs. Nešto kasnije 2003. godine izdaje igru Pirates of Caribbean, koja se može okarakterisati kao mlađi brat sada izdatog Age of Pirates-a. Po izgledu i izvođenju Age of Pirates veoma liči na Pirates of the Caribbean. Bitke sa brodovima, bitke na kopnu, regrutacija posade i oficira, kupovina brodova su ostali isti, kao i na 3 godine starijoj igri Pirates of the Caribbean. Igra počinje izborom između dva lika – ženskog ili muškog. Nakon odabira lika saznajete da je vaš otac pre 20 godina bio borac za nezavisnost karipske države i da je vama ostavio polovinu mape blaga u nadi da ćete vi nastaviti da se borite za samostalnost države.

Age of Pirates Caribbean Tales 10 Age of Pirates - Caribbean Tales 8 Age of Pirates - Caribbean Tales 21

Glavna priča je stavljena u drugi plan, tako da ćete imati veliku slobodu u izboru misija, sve dok ne stignete do glavnog cilja, a to je osvajanje svakog ostrva u Karibima. Moći ćete da regrutujete telohranitelje, oficire i mornare u obližnjim krčmama, koji će vam pomoći u osvajanju ostrva. Imaćete veliki izbor u odabiru brodova i opreme za njih (različite vrste đuladi, topova itd.), tako da ćete tokom igre uvek stremiti da zaradite što više zlatnika da bi nadogradili vaš brod ili brodove. Bitke na moru su veoma uzbudljive i daju vam mogućnost da osvojite još brodova (ukoliko imate oficira koga ćete postaviti da komanduje novoosvojenim brodom) ili poharate sirovine, odnosno blago koje je brod prenosio i kasnije ih preprodate na nekom od ostrva. Imaćete mogućnost osvajanja ostrva, koje se sastoji od pomorskih bitki, a zatim kopnenih bitki na samom ostrvu, ali samo u slučaju da imate jako veliku flotu brodova. Vaša reputacija će se menjati u zavisnosti od vaših postupaka, tako da ukoliko radite za jednu stranu druga će vas mrzeti i obrnuto. Misije možete uzimati u svakom gradu i sastoje se od prenošenja određene važne osobe od jednog do drugog ostrva, potapanja drugih brodova, transporta određenih dobara, pa sve do osvajanja ostrva. Igra ima fantastičnu igrivost koja vas stalno tera da je igrate što duže. U toku igre uvek ćete težiti da imate bolji brod i opremu, ali i veće ostrvo i reputaciju čime igra stvara izuzetnu zavisnost kod igrača (ako ste ljubitelj ovakve vrste igara). RPG elementi u ovoj igri su jako dobro implementirani i čine najznačaniji element u igri. Prosto, izbor usavršavanja za vašeg lika, brodova i opreme je neverovatan. Vaš lik poseduje mnoštvo osobina koje možete usavršavati dobijanjem levela. Svakim narednim levelom dobijate određen broj bodova, koje možete utrošiti na unapređenje osnovnih karakteristika vašeg lika i na dodavanje novih veština. Svaka veština se može dodatno usavršavati do dostizanja zvanja specijaliste za datu veštinu. Prisustvo multiplayera je ujedno i najveća razlika u odnosu na Pirates of the Caribbean, u kojem možete da igrate sa prijateljima deathmatch okršaje ili se oprobate u osvajanju tvrđave zajedno.

Age of Pirates pokreće sada već zastareli Storm Engine (pokretao je i Pirates of the Caribbean) koji je unapređen, pa je grafika dosta bolja i detaljnija od one koja je viđena u Pirates of the Caribbean-u. Naročito spektakularno izgleda plovidba pri zalasku sunca (gde svetlost probija kroz jedra) ili susret s olujom (kada struktura broda počne da se raspada pod udarem vetra i talasa). AI je urađen solidno, bez većih zamerki, tako da će vam jedino u početku, dok se ne naviknete na kontrole, biti nešto teže. Borba se sastoji od nekoliko specijalnih poteza-bloka i izbegavanja. Čim budete savladali tehnike blokiranja i izbegavanja, nećete imati problema sa većinom protinika na kopnu. Zvuk je u igri osrednje urađen, pa se primećuje da razvojni tim nije uložio (ili nije imao) dovoljno vremena (ili para – prim. ur.) da to uradi kako treba. Muzika u igri je nenametljiva, dok voice acting uopšte ne postoji, što po meni predstavlja ozbiljan propust koji bi značajno upotpunio atmosferu u igri.

Age of Pirates: Caribbean Tales je sve u svemu jako kvalitetan akciona avantura koja će se svideti svakom pokloniku Sea Dogs-a i ljubitelju piratskih akcionih avantura, i predstavlja naslov koji zvuk i grafiku stavlja u drugi plan, a gameplay i RPG elemente u prvi.

Naziv Igre:
Age of Pirates: Caribbean Tales
Žanr:
Akciona Avantura
Razvojni Tim:
Akella
Izdavač:
PlayLogic
Datum izlaska:
Septembar 2006.
Veličina:
1 DVD
Ostatak screenshotova:
Age of Pirates Caribbean Tales

Ocene
Grafika: 78
Zvuk: 60
Igrivost: 88
Ukupna ocena:
80/100
Vrlo Dobro 

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*