A Vampyre Story najava


Autumn Moon Entertainment, ekipa predvođena glavnim dizajnerom igara kao što je serijal Monkey Island, zacrtala je sebi da oživi nekada slavni, a danas skoro izumrli žanr point & click avantura. Naslov sa kojim će ovo pokušati jeste A Vampyre Story, i taj naziv definitivno zapamtite ako smatrate sebe fanom ne samo Monkey Island-a, nego i bilo koje druge, prvenstveno avanture studija Lucasarts.

Počeci

Pre skoro 20 godina, davne 1990. pojavila se nova igra The Secret of Monkey Island, koja je u redove digitalnih protagonista uvrstila mladića čudnog imena Guybrush Threepwood. Za njegov razvoj pobrinuo se Lucasarts, koji su nastavili serijal sa još 3 nastavka, od kojih je poslednji izašao 2000. godine. Otprilike u to vreme je i donesena odluka da se u budućnosti preorijentišu prema Star Wars franšizi i skoro apsolutno zapostave druge igre. Bilo kako bilo, Monkey Island je poslužio kao odskočna daska za druge pojedince i ekipe da izdaju kvalitetne avanture u sličnom stilu. Primera za ovo ima dosta, ali je primetno da je najveći deo ovakvih igara izlazio do pre par godina, posle čega je usledilo polako opadanje interesovanja. Pokušaj promene ovog trenda ćemo uskoro iskusiti i iz prve ruke, a za to imamo da zahvalimo nikom drugom nego čoveku koji stoji iza karakterističnog stila trećeg nastavka serijala Monkey Island i njegovoj kompaniji Autumn Moon Entertainment.

A Vampyre Story 10 A Vampyre Story 12 A Vampyre Story 14

Prepoznatljiv stil

A Vampyre Story će biti klasična point & click avantura sa prvenstveno rukom crtanom 2D grafikom. Veteranima avantura će odmah na pamet pasti već pomenuti treći nastavak i biće skoro apsolutno u pravu – po screenshot-ovima A Vampyre Story može slobodno da bude i duhovni nastavak Monkey Island-a 3. Umesto Guybrush-a, ovaj put ćemo voditi mladu opersku pevačicu Monu de Lafitte. Baron Shrowdy von Kiefer je opsednut njom i u trenutku očaja je kidnapuje i pretvara u vampira, nadajući se da će time bar nešto imati zajedničko. Mona, međutim, ima sasvim drugačije planove: pred sobom vidi blistavu karijeru kao zvezda opere u Parizu i učiniće sve da pobegne iz mračnog baronovog zamka. U tome će joj pomagati šišmiš Froderick, a budući da je postala vampir na raspolaganju ima brojne moći (ali i slabosti).

Mona heroina

Igra će se sastojati iz tri poglavlja: tokom prvog Mona mora da pobegne iz zamka, dok će se drugo i treće odvijati u obližnjem gradu i u drugom zamku. Tokom izrade igre, kao inspiracija poslužila su dela Tima Bartona, što znači da možemo očekivati obilne količine mračnog humora i karakterističnog uvrnutog stila. Interesantno je da je prvobitna ideja bila da kompletna grafika bude crno-bela, ali se od toga vremenom odustalo i umesto toga su se opredelili za prevashodno tamne nijanse ljubičastog. Nemojte da vas sve ovo zbuni: A Vampyre Story će sasvim sigurno biti bezazlena avantura sa glavnim zadatkom da vas zabavi i nasmeje. Turobna okruženja služiće samo zarad stvaranja ambijenta, a akcenat će biti na dijalozima, likovima i mozgalicama.

A Vampyre Story 16 A Vampyre Story 18 A Vampyre Story 7

Hoće-neće

Ako vas je zaintrigirala mogućnost da još jednom budete u prilici da igrate avanturu u stilu crtanih filmova, verovatno vas interesuje dokle ćete morati da čekate. S obzirom da je A Vampyre Story najavljen pre ravno četiri godine, a potom odlagan više puta iz različitih razloga, ne ostaje nam ništa drugo nego to da će se momci iz Autumn Moon-a držati trenutnog datuma izlaska, koji je za sada definisan kao 'tokom ove godine'. U svakom slučaju, za prave stvari je uvek potrebno strpljenje, zar ne?

Naziv igre: A Vampyre Story
Žanr igre: Point & click avantura
Izdavač: Crimson Cow
Razvojni tim: Autumn Moon Entertainment
Datum izlaska: tokom 2008.
Screenshot-ovi: A Vampyre Story
Diskutujte o igri i najavi na forumu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*