Svakog leta industrija video igara poseti Nemačku u najvećem sajmu posvećenom ovom segmentu zabave. A pošto tu četvrt miliona posetilaca željno očekuje bilo kakve novitete, ovo je savršeno vreme da se najave mnoge nove igre.

Definitivno najveće iznenađenje ovog sajma (pored odlične inicijative Sony-a da svojim igračima spremi dosta novih igara) je pokušaj Capcoma da uzme deo kolača koje trenutno drže Assassin’s Creed i Uncharted franšize. Naime, posle dugogodišnjeg rada na igri Adrift, nepoznati francuski studio Dontnod Entertainment je potpisao ugovor sa Capcomom i preimenovao igru u Remember Me.

Ova veoma ambiciozna igra je smeštena u mračnu distopijsku budućnost, gde tajni agenti imaju moć da pristupe i menjaju sećanja svojih žrtvi. Mlada Nilin, glavni lik ove igre je jedan od tih agenata, koja na samom početku igre saznaje da joj je neko obrisao sećanja i da je okrivljena za zločine koje nije počinila.

Ovo pokreće njenu avanturu, a kao što možete videti u snimcima ispod, igrači će na raspolaganju imati ne samo njene akrobatske i planinarske sposobnosti već i širok spektar futurističkih tehnologija i gadgeta. Među njima se svakako izdvaja proces menjanja sećanja, koji je prikazan na veoma vizuelno atraktivan način.

Remember Me izlazi u maju 2013. za PC, Playstation 3 i Xbox 360.

Trejler

Gameplay