Serbian Extreme team sajt i forum


WR Serbian Xtreme Team

Pre skoro dva meseca imali smo priliku da objavimo vest o tome kako je grupa mladih entuzijasta oborila svetski rekord u 3D Marku 06 u klasi 8800 GTS grafičkih kartica, da se podsetimo .

Kako je ovo samo jedan u nizu veoma dobrih rezultata ovog overklokerskog tima, pomenuta grupa ljudi došla je na ideju kako da ekstremni overkloking spusti u mase. Uz malo truda pre tri dana otvoren je forum www.sx-team.com/forum koji ce se baviti pomenutom tematikom, stoga Serbian Xtreme Team vas poziva da podeli sva svoja iskustva u oblasti kako svakodnevnog tako i ekstremnog overkloka.

Popularno na PCigre.com

1 Comment Lupi i ti nešto!
 • Neci
  Neci

  Poštovanje,

  pronašao sam vas preko interneta i vidim da ste maheri u overklokovanju, podešavanju BIOS-a isl. Imam jedan problem koji ne umem da rešim, a nadam se da mi vi možete pomoći.

  Moj sistem:

  -AMD FX8350
  -Sabertooth FX990 rev2
  -Kingston hyper X beast 2400 Mhz, cl11 32 gb (8 x 4 gb)
  -WIN enterprise 8.1 N (x64)

  Kada u biosu odaberem profile #1 (2400 mhz) ili profile #0 (2133 Mhz), sve radi stabilno ali BIOS pod Total Ram vidi samo 16 gb. Takođe, BIOS prepoznaje da imam 4 modula od po 8 GB (vidi svaki modul pojedinacno), ali u Total ram vidi samo 16GB.

  Kada pritisnem dugme za reset memorije na ploči (Memok), BIOS pročita svih 32 gb Rama ali i brzinu od svega 1333 Mhz. Pri tome sistem neće da se podigne, sve dok ručno ne podesim latencije memorije i napon. Kada to uradim i stvaim latencije 11-13-13-33 i 1.65V i sva ostala podešavanja ostavim na auto, sistem se podigne. BIOS vidi 32 gb, WIN 8 vidi 32 Gb, ali je brzina memorije 1333 Mhz. Koliko je ovo stabilno ne znam, nisam mnogo testirao.

  Potom sam ponovo ušao u BIOS da podignem brzinu memorije, a latencije i napon da ostavim kako jeste. Čim promenim frekvenciju memorije, recimo sa AUTO (1333) na recimo 2133 (probao sam i druge frekvencije) sistem se podigne, ali WIN 8 ponovo vidi 32 gb installed (15.9 usabele). Potom kada uđem u BIOS tamo stoji Total ram – 16 gb.

  Posle toga jedini način da BIOS ponovo prepozna 32 gb je reset memorije putem dugmeta na ploči MemOk.

  Moje pitanje je da li postoji šansa da se BIOS podesi tako da u total ram vidi svih 32 gb i da sistem radi pri nekoj brzini stabilno (većoj od 1333)?

  Takođe, bih vas molio za što preciznija objašnjenja jer ja nisam uopšte iskusan u ovim stvarima i vrlo je verovatno da mnoge detalje koji se podrazumevaju jednostavno ne znam.

  Veliki pzdrav i unapred hvala na odgovoru
  Nemanja

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*