Saints Row 2 najava


Jaka konkurencija

Iako se GTA serijal čvrsto drži na tronu sandbox akcionih igara, prvi deo Saints Row, koji je nažalost izašao samo za Xbox 360, pokazao je da postoje naslovi koji ovu poziciju mogu da ugroze svojim stilom i dobrim gameplay-om. Preko milion prodatih kopija bio je više nego dobar stimulans razvojnom timu Volition za rad na nastavku, ovoga puta za PC, XBox i PS3, pa ćemo Saints Row 2 moći da igramo već krajem avgusta.  

Radnja počinje desetak godina nakon dešavanja u originalu, povratkom vašeg lika u grad Stilwater i pokušajem da ponovo stavi na noge svoju bivšu bandu pod nazivom Saints Row. Ispostavlja se da je ovo težak zadatak, s obzirom na tri nove bande koje se već bore za prevlast u gradu, od kojih svaka ima svoj jedinstven stil borbe.

Sants Row 2 17 Sants Row 2 18 Sants Row 2 21

Borba za uticaj u podzemlju 

Na početku ćete izabrati pol (stepen koliko je vaš lik muško ili žensko, tako da možete izabrati i "nešto između") i izgled (karakteristike lica, frizuru, odeću, građu), čak i stil hoda, glas i stil borbe, a zatim ćete morati da se upustite u sve moguće kriminalne aktivnosti za koje Stilwater pruža priliku da biste izgradili imidž i osvojili poštovanje drugih kriminalnih elemenata prema vama, što otključava nove misije koje su deo priče. Zanimljivo je da možete da potrošite novac na opremanje kuće (kreveti, fotelje, bilijarski sto, slike) pa će luksuz u kome živite takođe doneti bonus poene poštovanja (respect) od strane NPC-ova. Unapređenje sposobnosti vašeg lika kreće se od snage do preciznosti pri gađanju. Ovo je otvoreni svet zanimljiv za istraživanje u kome sami stvarate svoju avanturu birajući sporedne misije, iako postoji glavna priča čijim se misijama po želji možete vratiti kad vam sve drugo dosadi. 

Sants Row 2 04 Sants Row 2 07 Sants Row 2 08 

Co-op i multiplayer pored singleplayer kampanje 

Igra će imati kooperativni gameplay tako da će vam se drugi igrači pridruživati s ciljem da zajedno lakše pređete određene misije, što je moguće čak iako niste stigli do istog dela priče. Naime, igra pamti ako ste učestvovali u misiji koja vama još nije otključana u singleplayer modu, tako da će vam, kada napredujete do nje, ostaviti mogućnost da izaberete da je ponovo igrate ili preskočite. U co-op modu igrači s kojima krenete u misiju mogu da vas ožive ako u misiji nastradate pa je, iako je moguće da samostalno lutate gradom, poželjno da se ne udaljavate mnogo jedni od drugih. Pored co-op moda, biće prisutan i standardni takmičarski multiplayer, baziran na timskoj igri i eksperimentisanju sa različitim taktikama u ostvarivanju određenih ciljeva.

Ekstremna zabava

 

Arsenal u igri uključuje standardno oružje, pištolje, puške, raketne bacače, ali i eksplozivna punjenja koja mogu da se zalepe na bilo koju metu i aktiviraju sa sigurne razdaljine. Bilo koga možete zgrabiti i koristiti ga kao ljudski štit, kada će policajci izbegavati da pucaju da ne bi povredili nedužne, dok će suparničke bande ipak pucati, ali će vam telo ispred pružiti bar kratku zaštitu od metaka. Za vreme pucnjave, kamera će biti iznad ramena vašeg lika (tzv. fine aim) i omogućiti preciznije nišanjenje. Razna prevozna sredstva su vam na raspolaganju: pored motora i automobila, tu su helikopteri i  avioni, a većina njih će biti najefikasnije korišćena u co-op igranju, kada jedan igrač može da vozi, a drugi da se skoncentriše na pucanje. Vozila se takođe mogu unapređivati, dodavanjem nitroa, hidraulike, moćnijih motora i skrivenog naoružanja.

 

Sants Row 2 05 Sants Row 2 06 Sants Row 2 03

Mini igre sadrže morbidne i ekstremne aktivnosti koje će sigurno privući pažnju kao i u prvom delu. Jedna od njih uključuje bacanje pod točkove automobila i autobusa da bi pokupili novac osiguranja, s tim da određene lokacije i dobra visina odbacivanja, kao i sukcesivni udari više automobila donose dodatne poene i više para. U drugoj mini igri jedan od partnera vozi auto i navlači članove suparničke bande da ga jure kolima, dok drugi nadgleda situaciju iz helikoptera i zasipa poteru raketama. Mini igra pod nazivom Fuzz jedna je od najatraktivnijih jer vašem liku omogućava da se pretvara da je policajac koji hapsi kriminalce, s tim da nije cilj samo obaviti misiju već naći kreativne načine da se kriminalaca rešite (pod kreativnim ovde podrazumevamo uvrnute i ekstremne). Nije ni čudo što igra nosi oznaku M, planirana je za odrasle – većina akcije je daleko od dobrog ukusa i društveno prihvaćenih pravila ponašanja. Međutim, THQ i Volition računaju na to da će poboljšani gameplay itekako privući pažnju igrača koji su već igrali prvi deo i osvojiti novu publiku.

GTA IV za PC nije još dobilo zvaničan odgovor, Saints Row 2 deluje više nego primamljivo za ljubitelje ovog žanra. Kako će se pokazati u poređenju sa jakom konkurencijom videćemo krajem avgusta, kad bude puštena na evropsko tržište.  

 

Naziv Igre: Saints Row 2

Žanr igre: Akcija

Razvojni Tim: Volition

Izdavač: THQ

Datum Izlaska: 28. avgust 2008.

Screenshotovi: Saints Row 2

Diskutujte o igri i najavi na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*