Postal III najava


Retko kad se dešava u svetu igara da jedna razvojna ekipa postane svetski poznata odmah po završetku njihovog prvog naslova. Upravo je za ovo primer ekipa pod imenom Running With Scissors, koja je pre punih deset godina sa naslovom Postal skoro momentalno stekla slavu i uspeh.

Počeci

Stariji među vama se možda i sećaju ove u najmanju ruku kontroverzne igre. Elem, igra je bila podeljena na nivoe, a cilj na svakom od njih je bio istrebljenje stanovništva u vašem neposrednom okruženju. Iako igra nije imala skoro nikakvu priču, sjajno odrađene animacije ili do tada neviđenu grafiku, igrači su je prihvatili oberučke, upravo zbog originalne ideje, ma kako kontraverzna ona bila. Naravno, usledio je i nastavak, koji je za razliku od prvog dela bio FPS. Međutim, svi ključni elementi su zadržani i po potrebi dorađeni. Grafika je bila solidna, priče opet manje-više nije bilo, ali je zato bezuslovnog ubijanja bilo na sve strane. Ukratko rečeno, nastavak je uspeo da bude dostojan prvom delu igre.

Postal III 1 Postal III 10 Postal III 2

Katarza

Očekivano, krajem prošle godine (tačnije u oktobru) najavljen je i treći deo, pod radnim imenom Postal 3: Catharsis, ali je kasnije ipak odlučeno da igra nosi naziv Postal III. Odmah u startu je najavljeno da će igra koristiti Valve-ov Source endžin, što će verovatno veliki deo fanova obradovati, s obzirom na njegov dosadašnji uspeh. Ključna razlika u odnosu na drugi deo biće činjenica da igra neće biti FPS, već će se kamera nalaziti iza igrača, dakle, pogled će biti iz trećeg lica. Zahvaljujući Source endžinu, fizika u igri će biti na zavidnom nivou: moći ćete da lomite i rušite maltene sve oko sebe. Naravno, Postal ne bi bio Postal bez suludih oružja, među kojima će biti i neka vrsta motorne testere u obliku jazavca. Još jedna novina će biti mogućnost da ćete osim Postal Dude-a moći da igrate i sa ženskim likom, koja će biti modelovana po Playboy-evoj zečici Jennifer Walcott. Osim nje u igri će se pojaviti i druga poznata lica, kao što je na primer Gary Coleman, koji se posle drugog dela vraća, doduše na vrlo kratku ulogu. Činjenica da se Postal 2 teoretski mogao odigrati bez ikakvog nasilja, ma koliko to teško bilo u stvarnosti, u neku ruku je prenesena i u nastavak. Po rečima autora, igra će menjati okruženje shodno stilu igrača i najavljeno je da će se moći birati jedna od tri mogućnosti: serijski ubica, ekološki terorista ili predsednički kandidat, a svaka od njih će podrazumevati gomilu ubijanja.

 

Postal III 3 Postal III 6 Postal III 9

Treća (ne)sreća

Očigledno je da su momci iz Running With Scissorsa posao koji je pred njima shvatili i te kako ozbiljno, jer će, ako se drže svojih obećanja i najava, Postal III biti mnogo više od besmislenog klanja ljudi, usput rešavajući pokoji jednostavan quest. Atmosfera će biti mnogo realističnija, čemu će Source endžin pomoći da se napravi zaokružen svet u kome će igrači moći da haraju do mile volje. Bilo kako bilo, ostaje da čekamo do oktobra za kad je igra najavljena za PC, Xbox 360, Playstation 3 i MacOS platforme.

Naziv Igre: Postal III
Žanr igre: FPS
Razvojni Tim: Running With Scissors, Akella
Izdavač: Running With Scissors
Datum Izlaska: 18. oktobar 2008.
Diskutujte o igri i najavi na forumu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*