Obsidian sprema RPG za stare igrače


Ovih dana kada veliki publisheri finansiraju samo sigurne hitove, veoma retko možemo sresti izometrične 2D RPG-ove koji su pre 10-15 godina vladali svetom i koji su pored odličnog gameplaya i grafike igračima nudili fantastične priče i scenarije koji se danas stvarno ne mogu sresti u video igrama. 

Najpoznatiji izvor takvih igara je bio studio Black Isle, u kojem je napravljeno nekoliko RPG-ova koji se danas smatraju za jedne od najboljih svih vremena (Fallout 2, Icewind Dale +ekspanzije i Planescape Torment). Sada kada je dosta developera iz tog studia našlo dom u Obsidian Entertaimentu (KOTOR 2, Neverwinter Nights 2+ekspanzije, Fallout: New Vegas) oni su našli volju i vremena da pokrenu projekat koji će usrećiti sve fanove njihovih starih hitova.

Naime, posle samo jednog dana Obisidan je uspeo da preko Kickstartera sakupi preko milion dolara od samih fanova, koji su drage volje dali pare za 2D RPG igru koja će u sebi imati sve najbolje delove Baldurs Gate-a, Icewind Dale-a i Planescape Tormenta. Takva kombinacija stvarno ne može da omane, a ako ste stvarno fan ovih igara, skoknite na kickstarter i dajte pare Obsidianu i obezbedite da ova igra bude što bolja. Doniranjem 20 dolara dobićete jednu besplatnu kopiju igre na Steamu kada se pojavi u prodaji.

Više detalja o ovoj igri koja trenutno nosi ime Project Eternity možete potražiti na njenoj Kickstarter stranici.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*