Ishrana prema horoskopskom znaku

Postoji mišljenje da telo samo može da raspozna dijetu koja je za nas lično najadekvatnija. Međutim, ljudi mahom biraju dijete koje obećavaju brz učinak ili one koje su u tom momentu najpopularnije. Dijeta može da se odabere i u skladu sa time koji ste znak za horoskop. Pročitajte koja je dijeta najadekvatnija za osobe rođene u znaku Riba ili Ovna, a ukoliko se pokaže kao neuspešna, izaberite dijetu za svoj podznak.

Ovan

Ljubitelj ste kombinovanja fitnesa i dijete, pa je Atkinsova dijeta idealno rešenje za Vas. Osobe rođene u znaku Ovna krasi doslednost, zato primenite novi način ishrane po pravilima pomenute dijete i svakodnevno vežbajte.

Bik

Vi uživate u slatkišima, zato je najbitnije da umanjite unos svake vrsta šećera. Vladajuća planeta znaka Bik je Venera. Primenite Perikoneovu dijetu koja se zasniva na smanjenom unosu ugljenih hidrata i šećera.

Blizanci

Za Vas je adekvatna svaka dijeta i princip fitnesa, jedino bi trebalo da potražite podršku bliskih osoba koje će Vam praviti društvo u vežbanju. Budite odlučni!

Rak

Kao što je i karakteristično za Vaš znak, vi mnogo pažnje poklanjate drugim osobama, te Vam retko kada ostane dovoljno vremena da radite na sebi na pravi način. Iz tog razloga odlučite se za dijetu na koju ćete se vrlo lako i brzo spremiti – Zelenu dijetu. Pobrinite se da unosite potrebnu količinu proteina radi energije.

Lav

Lav je jedan od vatrenih znakova, zbog toga Vam nedostaje strpljenja. Priželjkujete što brži učinak, pa smatrate da možete to da postignete sa manje truda nego što u dijetu ulažu druge osobe. Primenite brzu dijetu, a posle toga vodite računa o načinu ishrane, da se izgubljeni kilogrami ne bi vratili.

Devica

Uživajte u manjim obrocima. Loše je što imate običaj da ponekad i izostavite obrok. Pohvalno je što dijeti, kao i svemu drugom pristupate odgovorno, ali pazite da ne ugrozite zdravstveno stanje. ”South Beach” je prava dijeta za Vas, zato što se zasniva na konzumiranju zdrave hrane, a Vi uglavnom uvek nađete vremena za sebe, tako da bi trebalo da Vam ova dijeta donese uspeh.

Vaga

Vage bije glas da imaju problema da donose neopozive odluke, ali nažalost, kada je reč o ishrani, skloni ste preterivanju. Iz tog razloga je Zona dijeta najbolja za Vas ako želite smršati. Povedite računa: ugljeni hidrati – 40 %, proteini 30 %, i masnoće 30 %.

Škorpija

Teško Vam je da se odreknete bilo čega što volite, tako je i kada se radi o jelu. Sonoma dijeta će Vam omogućiti da balansirate između namirnica koje su zdrave i ponekog gurmanluka. Brojanje kalorija je solucija idealna za Vas.

Strelac

Osobe u znaku Strelca izuzetno su aktivne, i zato im je neophodna dijeta koja će im obezbediti svu količinu energije. Primenite mesnu dijetu.

Jarac

Vama su nepoznati odustajanje, loša organizacija i dvoumljenje. Limun dijeta učiniće da se snadbete energijom i pospešiti detoksikaciju koja je vrlo značajna. Rođeni u znaku Jarca većinom poštuju sve što dijeta zahteva.

Vodolija

Rođenim u znaku Vodolije treba brzinska dijeta, sa minimalnim trajanjem – trodnevna dijete. U najvećem broju slučajeva pristupate dijeti uoči nekog važnog slavlja, kada biste hteli da izgledate što lepše u pantalonama ili svečanoj toaleti.

Ribe

Vi ste osećajna i senzibilna osoba. Dijeta idealna za Vas pruža Vam i neki vid duhovne hrane. Kada ste pod stresom, neretko se tešite kaloričnom hranom. Zato je za Vas najbolja medicinska dijeta, da biste osnažili nervni sistem i tako izbegli depresivna stanja. Okrenite se zdravijoj hrani i osmeh na lice!