Hour Of Victory opis


 

Tržište ratnih FPS-ova je dosta veliko i širi se konstantno, jer je Drugi svetski rat neiscrpan izvor inspiracije. Međutim, bez obzira na veliko zasićenje, developeri stvaraju nove igre te tematike, za koje se smatra da će zadovoljiti sve veće zahteve gamera i doneti nešto sasvim novo. Ali, da li je ovo jedna od takvih igara?

Priča kao da je pisana za jedno posle podne. General diktira pismo i poziva svoja tri najbolja borca da mu se pridruže u borbi protiv Nemaca: komandos (takoreći Rambo), rendžer (snajperista) i covert (šunjač). Oni se, naravno, odazivaju pozivu i dolaze. Tada vas igra već baca na prvu misiju i daje vam da izaberete kog vojnika ćete voditi, čime se odlučujete za jedan stil igranja. Da li ćete se šunjati i eliminisati protivnike polako, pentrati po krovovima i eliminisati protivnike sa daljine ili ćete možda juriti napred bez puno razmišljanja na neprijatelje i pucati na sve što se miče? Na vama je da odlučite.

Čim počne prvi nivo shvatićete u šta ste se uvalili i doživećete veliko razočarenje. Nivoi su jako monotoni i iako se lokacije (na kojima se borite) menjaju, imaćete utisak već viđenog. Svemu tome doprinosi, kao so na ranu, i veoma loše upravljanje. Nišanjenje je veoma osetljivo i često ćete pucati slepo i iz cimova, dok je snajper prilikom zumiranja sušta suprotnost tome i trebaće dosta vremena dok se naviknete na takve kontrole. I sumnjam da ćete se odlučiti da odigrate i prvi nivo do kraja, posle svih iritirajućih stvari koje vam igra iznenadno servira. Kao npr. mnogo bugova gde će lik početi sam da vam se kreće ka napred kao da je dugme tastature zaglavljeno.

 

Hour Of Victory 07 Hour Of Victory 09 Hour Of Victory 12

  

Inteligencija? Šta je to?

AI neprijatelja je jako loš. Ni pucnji u blizini ih neće privući, kao da su oni "gluvi" i ne reaguju sve dok vas ne "ugledaju". Jedino znaju da trče u zaklon i istrče iz njega. Nemaju apsolutno nikakvu taktiku napada na vas. Ali, to nadoknađuju brojem i čistim elementom iznenađenja ako se zagledate u neku obližnju eksploziju. Nema ničeg čudnog u tome što je AI loš, jer je generalno igra potpuno upropašćena.

Jagnje u vučijoj koži

Iako na prvi pogled ne možete verovati svojim očima, ali igru pokreće Unreal 3 engine. Iako je on jako napredan, ovde je razvojni tim nekako uspeo da upropasti i to. Grafika nije nimalo impresivna, izgleda zastarelo, teksture su blede i nikako ih ne možete doterati, jer su podešavanja za grafiku izostavljena. Nemogućnost korišćenja miša u meniju (iako je kursor tu) ukazuje na grubi konzolaški port. A da se autori nisu nimalo potrudili (ili su postupili veoma neprofesionalno) ukazuje i to da je veoma neoptimizovana. Iznenadni pad fps-a nije retka pojava i veoma često će se dešavati iako nema nikakve akcije oko vas. Takođe, kada ubijete neprijatelja, njegovo telo će iznenada poleteti malo u vazduh pokušavajući siromašno da simulira ragdol. A od krvi nigde ni traga.

 Hour Of Victory 05 Hour Of Victory 03 Hour Of Victory 10

 

Pucnji i fijukanje metaka pored vaše glave je prilično loše odrađeno. Postoje samo 2-3 varijacije zvukova i posle nekog vremena biće vam veoma monotono. Glas komandira uvek kao da vam je u glavi, ma koliko on daleko bio. I ponavljaće jednu istu rečenicu sve dok ne dođete do njega, što ume da iritira.

Čas pobede?

Igri bi pre odgovarao naslov ''Hour Of Defeat''. Pored svih loših strana igre i slabog svetla na kraju tunela, ne bi se baš reklo da je ovo igra u kojoj ćete uživati i provoditi sate i sate zabavljajući se. Srećom što kompjuter i ova igra nisu postojali u 18. veku, inače bi ih koristili kao spravu za mučenje.

Naziv Igre: Hour Of Victory
Žanr igre: WWII FPS
Razvojni Tim: nFusion
Izdavač: Midway Games
Datum Izlaska: 25. februar 2008.
Veličina: 1 Dual layer DVD
Screenshotovi: Hour Of Victory
Diskutujte o igri i opisu na forumu.

Minimalna konfiguracija:
CPU: 2.8 GHz Intel ili ekvivalentan AMD
RAM: 1GB
VGA: NVIDIA Geforce 6600GT or ATI Radeon X1300PRO 128MB DirectX 9.0c

Preporučena konfiguracija:
CPU: 3.4 GHz Intel ili ekvivalentan AMD
RAM: 1GB
VGA: NVIDIA Geforce 7900 or ATI Radeon X1900 256MB DirectX 9.0c

Grafika: 43
Zvuk: 31
Igrivost: 15
28/100 Užas

+ Uninstall brzo radi svoj posao
– Nikakva priča, grafika ispod proseka, port sa konzole, zvuk, bugovitost

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*