C&C3: Kane’s Wrath najava


Dugo očekivana ekspanzija za C&C3: Tiberium Wars samo što nije. Prema tvrdnjama autora, Kane’s Wrath će doneti dosta inovacija u C&C svet, koje će se postarati da gameplay bude još dinamičniji i uzbudljiviji. Lista novina koje su ljudi iz EA predvideli za ovu ekspanziju je zaista impresivna, stoga smo rešili da prostudiramo nove elemente koje će Kane’s Wrath doneti igračima.

CC3KW_12CC3KW_8CC3KW_7

 

Kejnove pustolovine

Kako sam naziv ekspanzije govori, priča će ovaj put biti isključivo fokusirana na Kejna i njegov Brotherhood of NOD. Singleplayer kampanja će početi pred kraj drugog Tiberijumskog rata i hronološki će pratiti događanja koja su se dešavala za vreme primirja, trećeg Tiberijumskog rata i na kraju nastaviti tamo gde je C&C3: TW stao. Ne treba spominjati činjenicu da će priča biti dodatno obogaćena odličnim filmskim sekvencama koje su zaštitni znak C&C serijala. Pored singleplayera tu će biti i takozvani Global conquest mod. U pitanju je, sada već standardni, mod u riziko stilu gde za cilj igrač ima da pokori virtuelnu planetu. Svaki put kada napadnete neku teritoriju, igra se prebacuje u klasičan RTS.

Nove jedinice

Sve tri strane su dobile pregršt novih jedinica, međutim, najzanimljiviji od svih će biti takozvani Titani. Titani predstavljaju najjače jedinice u igri i svaka od zaraćenih strana će posedovati po jednu. Ove jedinice će biti moćnije, dosta „tvrđe“ i postojaće mogućnost ubacivanja pešadije u njih. Zulum za ove atribute će biti vrlo visoka cena. GDI će posedovati MARV (Mammoth Armored Reclamation Vehicle) džinovsku varijantu Mammoth tenka, koji osim što će biti izuzetno smrtonosan moći će da sakuplja Tiberium preko kojeg bude prelazio. Nod će dobiti Redeemera, koji predstavlja ojačanu verziu Avatara. Redeemer će takođe posedovati sposobnost da međusobno zavadi neprijateljske jedinice (mind control) i time napravi haos u protivničkim redovima. Scrin će dobiti Eradicatora, ogromni paukoliki biomehanizam, koju će absorbovanjem protivničkih ostataka igraču donositi dodatne resurse. Tokom igre svaka strana će imati pravo na samo jednu ovakvu jedinicu, što je razumno, jer bi više jedinica ovog kalibra definitivno poremetilo balans. Titani će takođe biti u stanju da bukvalno „pregaze“ jedinice poput Mammoth tenkova, Avatara i Tripoda, koji više nisu u vrhu „lanca ishrane“.

CC3KW_3CC3KW_17CC3KW_14

 Treba spomenuti i jedinice poput Mechapeda, Spectera i Zone Raidera. Meechapede predstavlja novu Scrin mehanizovanu jedinicu koja uz pomoć raznih dodataka poprima oblik gusenice. Ova jedinica će biti idealno rešenje protiv iznenadnih upadanja u bazu od strane neprijatelja, jer svaki od dodataka predstavlja kontru na određene jedinice. Specter je mobilna artiljerija koja stiže iz kuhinje Kejnovog Nod-a. Pored strahovitog dometa Specter poseduje i stelth sposobnost, tako da se ova mobilna artiljerija može lagano kretati po mapi i praviti pakao na terenu. Zone Riders je nova vrsta pešadije kod GDI. Ove jedinice su otporne na radijaciju tiberijuma i idealne su za sve situacije. Raideri takođe poseduju Jump Jets, tako da terenske prepreke ovim jedinicama ne predstavljaju nikakav problem. Ove jedinice se odlično snalaze protiv svih pretnji, bilo da su one sa zemlje ili iz vazduha, a poseduju i radar, tako da mogu da detektuju i nevidljive jedinice.

Samo što nije

Prema onome što smo videli nova ekspanzija će definitivno uneti dosta svežine u C&C serijal. Veoma pozitivna stvar je informacija da su programeri u redovnom kontaktu sa C&C zajednicom u želji da naprave što bolji balans rasa i jedinica. C&C3: Kanes Wrath će se pojaviti u prodaji 26.marta i biće dostupan za PC i Xbox360 konzolu.

Naziv Igre: C&C3: Kanes Wrath
Žanr igre: RTS
Razvojni Tim: EA Pacific
Izdavač: EA Pacific  
Datum Izlaska: 26.03.2008.
Diskutujte o igri na forumu

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*