American McGee’s Grimm najava


Ako vam spomenem ime American McGee, najverovatnije će vas podsetiti na Alice, jednu od par igara na kojima je on radio. Sledio je Scrapland, a u skorije vreme i Bad Day LA koji je bio blagi promašaj. G. McGee će pokušati da povrati staru slavu novim naslovom Grimm, koji će najviše ličiti na već spomenutu Alice.

Da li ste znali…?

Priče za decu iz pera braće Grim su vam sigurno poznate. Crvenkapa, Snežana i Sedam patuljaka, Ivica i Marica su samo neki od likova uz koje ste pokušali da zaspete. Ali, da li ste znali da se priče koje su vam roditelji čitali ili koje ste gledali u obliku Diznijevih crtanih filmova bitno razlikuju od onoga što su braća Grim zapravo zapisala? Prva izdanja kolekcije dečjih priča su bila predmet kritika zbog neprimerenog sadržaja, pa su u kasnijim izdanjima izbačene seksualne aluzije, scene nasilja čime su priče dobile mnogo kulturniji i bezazleniji oblik, u kakvom su danas poznate. Znajući osnovnu ideju iza naslova Alice (koji je koristio poznatu bajku za pozadinsku priču, ali joj je dodao horor elemenat sa ogromnim količinama ubijanja, krvi i svega tome sličnog), a samim tim i jedan od stilova koje American McGee sledi, verovatno vam neću reći skoro ništa novo ako kažem da će Grimm delom podsećati na Alice. Osnova igre su i ovaj put bajke za decu, ali će autori pokušati da vam ih predstave u obliku bližem originalnim verzijama. Recimo, da li ste znali da Pinokio u prvobitnoj verziji priče ubija svog cvrčka? Kladim se da niste.

Grimm 3 Grimm 6 Grimm 7

Reči kao oružja

Grimm će izlaziti u epizodnom obliku. Kroz 24 epizoda, koje će izlaziti nedeljno, biće obuhvaćeno oko 30 bajki. Glavni lik u svakom delu biće Grim, i on će pokušati da bajkama vrati originalno, u neku ruku morbidno okruženje. Grafički će podsećati na Bad Day LA, ali će se ovaj put koristiti Unreal 3 engine. U osnovi, reč je o akcionoj igri sa puno mini igara, trčkaranja, skakanja i rešavanja zagonetki. Takođe treba pomenuti sistem borbe, koji je nazvan "reči umesto oružja". To će izgledati tako što ćete umesto klasičnog hladnog ili vatrenog naoružanja koristiti glagole (kao što su spali, gurni ili slično) koje ćete skupljati i bacati na neprijatelje. Cilj svake epizode biće, kao što je već rečeno, pretvaranje okruženja u njenu mračniju alternativu, i to po screenshotovima izgleda dosta dobro – tamo gde se pre nalazilo drvo u procvatu ili prodavnica igračaka posle transformacije videćete osušeno i iskrivljeno drvo i podrum za mučenje. Naravno, igra kao što je ova ne bi bila potpuna bez crnog humora i sarkastičnih komentara, za šta će se pobrinuti čovek koji je svoj glas pozajmio Lincolnu iz serijala Sam & Max i Ludom Šeširdžiji iz već pomenutog naslova Alice. Za muziku se takođe pobrinuo isti autor koji je pravio atmosferične pesme za Alice, tako da zvučna strana nema razloga da ne bude odlična. Skupljajući utiske na jedno mesto može se doći do zaključka da se radi o potencijalno zanimljivom naslovu, pogotovo ako ste fan igara koje potpisuje American McGee.

Grimm 1 Grimm 13 Grimm 4

Ipak na leto

Istina, generalno mišljenje o American McGee-u se dosta pogoršalo u poslednje vreme, najviše zahvaljujući prethodnoj igri Bad Day LA, tako da ovaj put nema mesta za greške. Grimm je prvu najavu doživeo u junu prošle godine, i tada je datum izlaska bio planiran za proleće 2008. Na sajtu izdavača, međutim, stoji jul 2008, tako da ćemo se mi držati te informacije.

Naziv Igre: American McGee's Grimm
Razvojni tim: Spicy Horse
Izdavač: Gametap
Žanr: akciona
Datum izlaska: jul 2008.
Diskutujte o igri i najavi na forumu.

Popularno na PCigre.com

0 Comments Lupi i ti nešto!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*